Újabb kompakt folyadékhűtő szett a Corsair-től

A H75-ös modellel hatékonyan kiváltható a gyári processzorhűtő.

Újabb kompakt folyadékhűtő szett a Corsair-től

A Corsair kompakt folyadékhűtő szetteket tartalmazó Hydro sorozatába egy új tag érkezett, amely a H75-ös típusjelzést viseli.

A Hydro Series H75 gyártója szerint kiváló választás lehet, ha a processzorhoz kapott gyári processzorhűtőt szeretnénk leváltani, és ehhez költséghatékony, komplett folyadékhűtő szettet szeretnénk bevetni. A kétventilátoros H75 halkabban és hatékonyabban hűti az adott processzort, mint a gyári processzorhűtők, emellett ára is viszonylag kedvező, hiszen 85 dollárért lehet megvásárolni. Persze tény az is, hogy ennyiért már akár egy combosabb hűtőteljesítményt kínáló, levegővel dolgozó processzorhűtőt is vásárolhatunk.

A kompakt folyadékhűtő szett lelke egy szivattyút is tartalmazó folyadékhűtő blokk, amely réz talpazattal rendelkezik, belsejében pedig mikrocsatornák segítik a minél hatékonyabb hőátadást. Maga a szivattyú kerámiacsapágyazással érkezik, és halkan, megbízhatóan üzemel.

A blokk a mellékelt rögzítő kereteknek köszönhetően könnyedén felszerelhető Intel LGA-1155/1156/1366/2011, illetve AMD Socket AM2/AM3/FM1/FM2 processzorfoglalatokra, így univerzális megoldásnak tekinthető. A rendszer egy 120 x 152 x 25 milliméteres mérettel rendelkező, vékony hőleadó radiátort is kapott, amihez két darab SP120L típusú ventilátor is jár. A légkeverők percenkénti 2000-es üzemi fordulatszámon pörögnek, így 54 CFM levegőmennyiség megmozgatására képesek, zajszintjük pedig 31,4 dBA. A repertoárban persze PWM támogatás is lapul, így a légkeverők fordulatszáma igény szerint a pillanatnyi rendszerterhelésnek, illetve CPU hőmérsékletnek megfelelően dinamikusan változtatható.

A H75-ös szett - a gyártó Hydro sorozatának többi tagjához hasonlóan - készre szerelve, hűtőközeggel feltöltve kerül a boltok polcaira, beszerelése pedig rendkívül egyszerű. A folyadékhűtő blokkot a legtöbb esetben szerszámok alkalmazása nélkül, könnyedén fel lehet szerelni az adott processzorfoglalatra. A folyadékkal feltöltött, lezárt szett nem igényel karbantartást sem.

Az 5 év garanciával érkező Hydro Series H75 84,99 dolláros áron kerül forgalomba, méghozzá novembertől kezdve.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward