Újabb kompakt CPU hűtők az európai piacon

A kompakt asztali számítógépekházakba szánt újdonságok 53, illetve 30 milliméter magasak.

Újabb kompakt CPU hűtők az európai piacon

A dél-koreai Thermolab és a német PC Cooling GmbH együttműködésének köszönhetően két új processzorhűtővel bővült az európai CPU hűtő kínálat. A Thermolab által tervezett és készített termékek Európában Cooltek márkanév alatt kerülnek az üzletek polcaira, és elsősorban azokat a rendszereket veszik célba, amelyek alacsony profilú processzorhűtő alkalmazását követelik meg.

Az LP53-as modell 100 x 94 x 53 milliméteres mérettel érkezik, tömege pedig 410 gramm. Az adott processzor által termelt hőt két darab, egyenként 6 milliméteres átmérőjű hőcső továbbítja a lamellákhoz, amelyek felett egy 92 milliméteres átmérőjű légkeverő látható.

A PWM támogatással is rendelkező ventilátor a percenkénti 1000-2100-as fordulatszám-tartományban üzemel, maximális zajszintje pedig 27,1 dB(A).

Az ITX30-as változat még kompaktabbra sikeredett. Ugyan ez a termék társához hasonlóan szintén 100x 94 milliméteres alapterülettel rendelkezik, de magassága 53 milliméter helyett már csak 30 milliméter, így a legkompaktabb számítógépházakban is el lehet szállásolni. A 300 grammos újdonság két darab, egyenként 6 milliméteres átmérőjű hőcsövet kapott, a lamellák felett pedig 80 milliméteres ventilátor teljesít szolgálatot.

A mindössze 10 milliméter vastag, PWM támogatással is rendelkező légkeverő az 1400-2500-as fordulatszám-tartományban üzemel, méghozzá 27 dB(A) maximális zajszint mellett.

Az új processzorhűtők 100 wattos TDP-ig használhatóak az Intel LGA-1150-es, 1155-ös és 1156-os processzoraihoz. Az LP53-as példány 36,99 euróba, az ITX30 pedig 34,99 euróba kerül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward