Újabb komoly szakember tért vissza az AMD-hez

Raja Koduri az ATI-nál, majd az AMD-vel való egyesülés után az AMD-nél is dolgozott. A szakember legutóbb az Apple kötelékében tevékenykedett - onnan érkezett vissza a megújult AMD-hez.

Újabb komoly szakember tért vissza az AMD-hez

Rory Read és új csapata a jelek szerint igen hatékonyan dolgozik, ugyanis az elmúlt másfél év során komoly átalakulások mentek végbe a cégnél: sok nagy név távozott, hogy helyüket új szakemberek vegyék át. Külön jó hír, hogy több olyan szakemberrel is gyarapodott a vállalat gárdája, akik korábban az AMD-nél dolgoztak és most, hogy Rory Read került a vezetői székbe, visszatértek az AMD-hez. Olyan szakembereket is sikerült visszacsábítani, akik az elmúlt hónapok, illetve évek során az Apple, illetve a Qualcomm kötelékében dolgoztak.

Az AMD csapata most egy újabb neves szakemberrel bővült, aki nem más, mint a 44 éves Raja Koduri, aki ismert és elismert névnek minősül a szakmában. Mr. Koduri már az AMD-vel való egyesülés előtt is az ATI-nál dolgozott, majd amikor a két cég egyesült, a Grafikai Termékek Csoportjának technológiai igazgatójává lépett elő. Mr. Koduri az elmúlt évek során több jelentős munkában is részt vett a valósidejű grafikai technológiák területén, ahol komoly hírnevet szerzett.

Raja Koduri
Raja Koduri

Amikor az S3-nál dolgozott, létrehozott egy textúra tömörítési eljárást, amely a DXTC, azaz a DirectX textúra tömörítés alapja, szabvány lett. Az ATI-nál később részt vett abban a projektben, amely az eredeti Crossfire séma alapjait teremtette meg: az eljárás egy FPGA chipre és egy pass-through videó kábelre alapozott, és az Nvidia SLI technológiájára adott válaszként érkezett. A szakember az AMD-nél segített egy egyedi szűrő élsimítási séma megalkotásában, amely shader alapú egyedi kernelek segítségével kínált jobb képminőséget. Ennek az eljárásnak azért is van nagy jelentősége, mert nagyon hasonlóan működik, mint az Nvidia TXAA eljárása, amelynek az Nvidia napjainkban fontos szerepet szán.

Miután kilépett az AMD-től, Mr. Khoduri az Apple berkein belül kezdett dolgozni, ahol komoly hatást gyakorolt az Apple SoC egységeibe szánt grafikus processzorainak útitervére. A szakember az Apple-től időközben már kilépett, és nem azonnal, csak kis idő elteltével csatlakozott ismét az AMD csapatához.

Most az AMD-nél a Visual Computing divízió alelnöki posztját kapta, közvetlen felettese pedig az AMD technológiai igazgatója és rangidős alelnöke, Mark Papermaster. Mr. Koduri divíziójához tartozik a multimédia, de a grafikus hardverekkel és a szoftverfejlesztéssel kapcsolatos feladatokat is ő koordinálja majd. A szakember egyik legfontosabb feladatának azt tartja, hogy közelebb hozza egymáshoz a hardvert és a szoftvert. Napjainkban sokszor láthatjuk, hogy egy adott hardver bevezet valami új technológiát, ám az eljárásban rejlő lehetőségeket csak később tudják kihasználni a szoftverek, ami probléma. A szakember ezen a helyzeten mindenképpen javítani szeretne, azaz a szoftverfejlesztéshez szükséges időt csökkenteni szeretné.

Raja Koduri 20 éves tapasztalatával segíti majd az AMD-t a további fejlődésben. A szakembernek a grafikai hardverek mellett a grafikai szoftverekkel, a párhuzamos programnyelvekkel és az energiamenedzsmenttel kapcsolatban egyaránt van szakmai tapasztalata, korábbi ténykedéseit pedig siker övezte, így mindenképpen komoly szerepet tölthet be abban, hogy az AMD sikeresebbé válhasson és tovább növekedhessen.

A nemrégiben csatlakozott szakemberek munkájának hatását az elkövetkező évek során, 2-3-4 év múlva láthatjuk igazán.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward