Újabb komoly gamer PC az ASUS-tól

Az ASUS RoG TYTAN asztali számítógép sorozata egy újabb vérbeli gamer konfigurációval bővült.

Újabb komoly gamer PC az ASUS-tól

A CG8480-as modell komplett PC formájában kerül az üzletek polcaira, igaz, hardverkomponensek tekintetében

remekül testre szabható lesz. A tetszetős újdonság a korábban bemutatott CG8890-es modellt követi és tulajdonságok tekintetében neki sem lesz oka szégyenkezésre.

A RoG TYTAN CG8480 egy igencsak szép, igényes számítógépházat kapott, amelynek belsejében túlzás nélkül combos hardver rejlik. A Z77-es lapkakészlet köré épülő alaplapban választásunktól függően Core i5-ös, illetve Core i7-es sorozatú négymagos Ivy Bridge processzor kaphat helyet, méghozzá 4 GB-nyi rendszermemória társaságában. Persze a rendszermemória igény esetén tovább bővíthető, egészen 16 GB-is.

Az adatok tárolásáról maximum 6 TB-nyi HDD gondoskodhat, de akár 128 GB-os, SATA 6 Gbps-os csatolófelületet alkalmazó SSD meghajtót is választhatunk. Optikai meghajtóból Super-Multi DVD-író, Blu-ray kombó meghajtó és Blu-ray író közül választhatunk – ezek az egységek mind-mind tálcás kivitelben érkeznek. A videokártyákat tartalmazó listán az Nvidia GeForce modelljei vannak többségben: választhatunk GeForce GTX 640-es, GeForce GTX 660-as, GeForce GTX 670-es vagy akár GeForce GTX 680-as videokártyát is a termékbe, de ha inkább az AMD portfóliójából választanánk, akkor egy Radeon HD 7770-es modell is rendelkezésre áll. A kiváló hangzásról egy ASUS Xonar DX típusú hangkártya gondoskodik, amely 116 dB-es jel/zaj aránnyal büszkélkedik és Dolby Home Theather támogatással is bír.

A remekül felszerelt PC előlapján két USB 2.0-s és két USB 3.0-s port, egy 16 in 1 memóriakártya-olvasó, egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet lapul. A hátlapon egyebek mellett további négy USB 3.0-s port, S/PDIF audió kimenet, és a Gigabites Ethernet vezérlő RJ45-ös csatlakozója sorakozik. A tápellátásról a hardverkiépítéstől függően 500 wattos, illetve 700 wattos tápegység gondoskodhat.

Az ASUS mérnökei persze azokra is gondoltak, akik egyszerűen, gyorsan szeretnék tuningolni a rendszerben lapuló processzort. Ennek köszönhetően bekerült a repertoárba a Turbo Gear funkció, amellyel alap esetben 4 GHz-re, míg extrém módban 4,2 GHz-re emelhető az adott processzor magórajele - mindössze egy gombnyomással. Tuning esetén a ROG embléma, illetve az előlap alsó rácsai nem kéken, hanem pirosan világítanak, ami jópofa megoldás.

Az 543,73 x 216,06 x 480,82 milliméteres mérettel érkező újdonság mellé egy USB 2.0-s egér, illetve egy USB 2.0-s billentyűzet egyaránt jár, így már csak egy monitorra van szükség ahhoz, hogy fejest ugorhassunk a játékok világába.

A RoG TYTAN CG8840 hamarosan megjelenik kereskedelmi forgalomban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward