Újabb költséghatékony Windows Phone-os mobilok érkeznek

Ezúttal a Micromax ált elő két nagyon alacsony árszabású újdonsággal, amiken már a Windows Phone 8.1 fut.

Újabb költséghatékony Windows Phone-os mobilok érkeznek

A Microsoft egyre jobb pozícióba kerül az androidos okostelefonokkal szemben. A WP 8.1 megjelenésével egy sor új partnert köszöntöttek a köreikben, és már elkezdtek befutni az új partnerek első modelljei is. Itt elsősorban olyan vállalatokra kell gondolni, akik jellemzően az igazán költséghatékony, Android rendszerű mobilokban utaznak, és mostantól ugyanezt teszik majd a Windwos Phone pártján is.

Nemrégiben a főként európai és közel-keleti piacokon terítő Prestigio indított útnak két ilyen készüléket, de arra is fény derült, hogy a Blu Products is hamarosan előállhat a saját megoldásával, most pedig már a Micromax konfigurációit vehetjük közelebbről szemügyre. A Micromax nagyon komoly népszerűségnek örvend Indiában, ahol a lakosság száma már meghaladja az egy milliárd főt, és elképesztő sebességgel nő a potenciális felhasználók száma is, ráadásul a szintén nem elhanyagolható orosz piacon is kedvezően alakul a vállalat pozíciója.

Micromax Canvas Win 092

Hasonlóan az androidos gépekhez, a Windowsosok is a Canvas szériát gyarapítják a kínálatban, azonban a Win jelölésnek köszönhetően könnyedén megkülönböztethetőek lesznek a társaiktól. A két készülékből a W092 lesz a visszafogottabb felszereltség birtokában. Ezt az okostelefon egy 4 hüvelykes, IPS technológiával operáló, WVGA felbontású (800 x 480) megjelenítőt kapott, ami kellően jó minőséggel karöltve rajzolja ki a felhasználók szeme előtt a Windows Phone 8.1-et. Az előlapon alul húzódnak a Microsoft operációs rendszeréhez szükséges kezelőszervek, felül pedig a szokásos érzékelők mellet egy VGA kamera szegélyezi a kijelzőt – videócsevegések is folytathatóak tehát vele, ami például a Lumia 525-re nem igaz. Került a hátlapra is egy kamera, ami már 5 megapixeles fotók és HD videók alkotására használható, a munkáját pedig egy LED-es villanó is segíteni fogja, amennyiben erre szükség van. A telefon két SIM kártya kezelésére lesz felkészítve, így ilyen téren is egészen vonzó alternatívának ígérkezik.

A lelke sajnos csak egy Snapdragon 200-as besorolású Qualcomm lapka lesz, de szerencsére nem kell búcsút inteni az S400 szériában jellemző Cortex-A7 processzormagok kvartettjének. Az MSM8212 chip teszi benne tiszteletét, aminél az Adreno 305 helyét egy Adreno 302 grafikus egység vette át, ebből fakadóan a konkurensekkel szemben csak a játékok terén kerülhet hátrányba az 1,2 GHz-es SoC. A rendszernek 1 GB-nyi memória beosztását kell megoldani, ami a Windows Phone 8.1 számára gyerekjáték akár több alkalmazás egyidejű futtatása mellett is, így egészen korrekt felhasználói élményt produkálhat az „apróság”. A tárhely nem lett bőségesre szabva, de a rendelkezésre álló 8 GB mellé társul microSD hely is, mely akár 32 GB-os kártyát is be tud fogadni. A kapcsolati képességei között kezdésnek van egy 3G HSDPA+ modem, ami 21 Mbps-os letöltési sebesség elérését teszi lehetővé mobilnet kapcsolat mellett, továbbá 802.11 b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 4.0 modul és A-GPS vevő is található a fedélzetén. A kizárólag feketében kapható szerkezetet egy 1500 mAh-s telep fogja táplálni, így a méretéhez képest átlagos üzemidő várható tőle a mindennapos használat során – intenzívebb nyomkodás hatására azért kicsit hamarabb megadhatja majd magát, mint ahogy az egyébként elvárható lenne.

Micromax Canvas Win W121

A Canvas Win W092 után a Win W121 kézbe vételét követően az első, és egyben legnagyobb különbség, ami feltűnhet, az a megjelenítő mérete. Ennek az elejére a tervezés során a mérnökök már egy 5 colos panelt szögeztek, ami IPS technológiával és 720p-s felbontással igyekszik megfelelő képminőséget felvonultatni, vélhetően ez nem is fog csalódást okozni. Komolyabb előrelépést tud felmutatni a kamerarendszer is az olcsóbb társához képest. Itt a videóhívásokért már egy 2 megapixeles megoldás felel, ami akár önarcképek (szelfik) készítésére is bátran használható már. Ha pedig fényképezni szeretne vele a tulajdonosa, akkor a 8 MPixeles főkamerát érdemes csatasorba állítani, mellyel HD videók is készíthetőek, ha a szükség úgy hozza. Ezeken felül jóformán minden maradt változatlanul a W092-hez képest. A borítás alatt 1 GB-nyi rendszermemória és 8 GB tárkapacitás kíséretében egy Snapdragon 200-as Qualcomm MSM8212 chip lapul. A kapcsolati képességei között felfedezhető 3G HSDPA+ modem, 802.11 b/g/n szabványnak megfelelő Wi-Fi, A-GPS vevő és Bluetooth modul is. Fontos még kiemelni a neve mellett azt is, hogy dupla SIM támogatással is felvérezték, így ez széles vásárlói közönség figyelmét keltheti fel. Ez a mobiltelefon is csak feketében lesz megvásárolható, ami negatívumként fogható fel a nagyobb gyártók Windows Phone-os modelljeivel szemben, amik általában egészen sok féle színben hazavihetőek. Itt nem derült fény egyelőre az akkumulátor méretére, így a várható üzemidő is kérdéses, de remélhetőleg ebből fakadóan nem lesz majd ok szomorkodásra.

A Micromax Canvas Win W092 és Canvas Win W121 alighanem a legolcsóbb páros lesz a Windows Phone eddigi története során. A W092 jelölésű szerkezetért átszámítva nagyjából 110 dollárt fognak elkérni, míg a drágábbik masina ára egy hajszállal 160 dollár alatt alakulhat. Mind a kettő újdonságnak júliusra tehető a kereskedelmi forgalomban való debütálása, így a Prestigio MultiPhone 8500 DUO-val karöltve bukkanhatnak fel a boltokban.

Zárásul érdemes azt kiemelni, hogy a Micromax nem tudja le ennyivel a Windows Phone-t, és a fenti pároson túlmenően még egy másik modell bemutatását is tervezik az év hátralevő részében. Ehhez kapcsolódóan pontosabb adattal még nem szolgáltak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward