Újabb két központi egységet nyugdíjaz az Intel

Az Intel egy Ivy Bridge alapú processzor és egy Atom sorozatú SoC egység nyugdíjazásáról döntött.

Újabb két központi egységet nyugdíjaz az Intel

A vállalat időről időre bővíti azt a listát, amelyen a nyugdíjazásra váró termékek szerepelnek. A lista minden esetben tartalmazza azt az időpontot, ameddig az adott termék egyes változatai rendelhetőek maradnak – a dobozos és a tálcás kiszerelésben érkező változatokra általában különböző dátumok vonatkoznak.

Az említett lista egyik friss szereplője nem más, mint a Core i5-3450S típusú asztali processzor, amely 22 nm-es csíkszélességgel készülő, Ivy Bridge architektúrára támaszkodó lapka köré épül. A négy processzormaggal rendelkező processzor 2,8 GHz-es alap- és 3,5 GHz-es Turbo Boost órajelen ketyeg, TDP-je pedig 65 wattos értéket képvisel. A processzor tokozásán belül Intel HD Graphics 2500-as sorozatú IGP is jelen van, amely 650 MHz-es alap- és 1100 MHz-es Turbo órajelet alkalmaz. A központi egység a gyártó hivatalos árlistája szerint tálcás változatban 184 dollárért, dobozos változatban pedig 195 dollárért vásárolható meg. Ez a processzor a jelenlegi tervek szerint a következő év májusának huszonnegyedik napjáig rendelhető, az utolsó szállítmányok pedig november 8-án hagyják majd el az Intel raktárait, legalábbis a tálcás példányok esetében. A dobozos modellek addig lesznek elérhetőek, amíg a készlet tart.

Ezzel egy időben az Atom Z670-es SoC egység is felkerült a nyugdíjazásra váró termékek listájára. Utóbbi SoC a következő év májusának utolsó napjáig lesz rendelhető, szállítása pedig ezután addig folytatódik, amíg a készletek tartanak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward