Újabb két GK106 alapú videokártya érkezik?

A jelek szerint jön a GeForce GTX 655 és a GeForce GTX 650 Ti.

Újabb két GK106 alapú videokártya érkezik?

Az Nvidia pár nap múlva hódító útjára indítja a GeForce GTX 650-es és GeForce GTX 660-as videokártyákat, ám a jelek szerint újabb termékek érkezésére is számíthatunk majd a nem is oly távoli jövőben.

Az első olyan megoldás, amely a 28 nm-es csíkszélességgel készülő GK106-os GPU köré épül, a GeForce GTX 660 lesz, viszont megjelenése után nem sokkal később újabb két GK106 alapú videokártya kerül a boltok polcaira, legalábbis a legfrissebb információk erre engednek következtetni.

Az egyik újdonság a GK106-250-es kódot kapta: ez a videokártya GeForce GTX 655 néven válik ismertté. A Kepler alapú GK106-os GPU öt darab SMX tömbjéből ennél a modellnél csak négy áll rendelkezésre, ami annyit jelent, hogy 768 CUDA maggal gazdálkodhat. A GDDR5-ös fedélzeti memóriából nem kevesebb, mint 2 GB-nyi áll rendelkezésre, a GPU és a fedélzeti memória között pedig ezúttal is 192-bites adatsín teremt kapcsolatot, azaz a GeForce GTX 655 az egyre inkább terjedő aszimmetrikus memória alrendszerre támaszkodik.

A második friss videokártya GK106-200 kódnév alatt fut, kereskedelmi forgalomban pedig GeForce GTX 650 Ti néven találkozhatunk majd vele. A 28 nm-es GK106-os GPU öt SMX tömbjéből itt már csak hármat lehet munkára fogni, ami 576 CUDA mag jelenlétére utal. A kiszivárgott dokumentum alapján a GeForce GTX 650 Ti is 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriával érkezik, ám 192-bites helyett itt már csak 128-bites adatsín köti össze a GPU-t a memóriachipekkel

A két új videokártya segítségével az Nvidia a kereskedelem fő áramába szánt megoldások piacán tömheti be a jelenleg még meglévő réseket. Az egyelőre nem derült ki, hogy a GeForce GTX 655 és a GeForce GTX 650 Ti pontosan mikor jelenik meg, de remélhetőleg már erre az információra sem kell sokat várni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward