Újabb iPad Pro pletykák kaptak szárnyra

A nagyméretű iPadról ezúttal az Apple Insider számolt be. A készülék egyebek mellett érintőtollal és Force Touch támogatással érkezhet.

Újabb iPad Pro pletykák kaptak szárnyra

Az első iPad Prót vizionáló pletykák már több mint egy évvel ezelőtt láttak napvilágot, de az Apple új táblagépe még mindig várat magára. Új információkból viszont szerencsére nincs hiány, ezúttal az Apple Insider számolt be arról, hogy milyen jellemvonásokkal érkezhet majd a hatalmas iPad – a pletykákkal Dunát lehetne rekeszteni, de a viszonylag megbízható forrás miatt ezúttal érdemes odafigyelni.

Az első dolog, ami már a kezdetektől visszatérő eleme a kiszivárgott információknak, hogy ez a tablet egy a mostaniaknál jóval nagyobb, 12,9 hüvelykes megjelenítővel fog bevetésre indulni. Az iPad Pro egy teljesen új érintőréteggel érkezhet, melynek hála alacsonyabb lesz az érintések észlelésének késleltetése. Ennek a változtatásnak köszönhetően közvetlenebb vezérlést garantál majd a masina a használat során. További érdekesség ilyen tekintetben, hogy állítólag olyan kijelzőről beszélhetünk, ami az ujjbegyek által kifejtett nyomást is figyelemmel kíséri. Ez a Force Touch technológia, ami az Apple Watch okosórának a szerves részét képezi, és a legújabb MacBook generációba is beépítették már a szakemberek. Az Apple Insider korábban már arról is beszámolt, hogy a következő iPhone(-ok) is Force Touch-csal jöhet(nek), így igazából nem olyan meglepő, hogy az iPad Prónál is felmerült ennek a megléte.

Az egyik legfrissebb kiszivárgott kép, ami állítólag az iPad Prót ábrázolja.

Újdonság továbbá, hogy állítólag NFC támogatással is szolgálni fog az iPad Pro. Az Apple Insider szerint a fizetési funkció az iPadek esetében nem igazán releváns, és az iPad Prónál is egészen más célt szolgálhat az NFC chip megléte. Nem kizárt, hogy ezt egyfajta fizetési terminálként lehet majd beüzemelni, és így válhat az Apple Pay ökoszisztéma hasznos tagjává. Az NFC ezen felül persze arra is lehetőséget biztosít majd, hogy a különböző kiegészítőket egy egyszerű mozdulattal társítani lehessen a készülő iPaddel. Így például egy érintőtollat, ami a legfrissebb híresztelések alapján szintén egy újítás lehet. Az Insider meg nem nevezett forrása szerint az eszközhöz egy olyan ceruza jár majd, ami Bluetooth-on teremt kapcsolatot és természetesen nagyon sok nyomásszintet különböztet majd meg, ezáltal válik igazán pontossá. (A Samsung aktuális érintőtolla egyébként már 2048 szintet képes érzékelni, kíváncsian várjuk, hogy az Apple milyen megoldással rukkolhat elő.) A Bluetooth kapcsolat azért érdekes, mert ez azt feltételezi, hogy nemcsak az érintésekkel lehet majd különböző dolgokat tenni, hanem más képességei is lehetnek az Apple első stylusának. Ennek a kiegészítőnek a híre egyébként már nem teljesen új, az idei év elején a KGI Securities egyik szakértője számolt be erről az opcióról.

Az iPad Pro feltételezhetően már egy új generációs központi chipre fog épülni, és nem a jelenleg is használatban levő Apple A8X köszön majd belőle vissza, ami az iPad Air 2-t is lendületbe hozza. Ha minden az eddigi recept alapján történik, akkor a következő iPhone szériát az Apple A9 kegyeire bízhatják, a nagyméretű iPad pedig benevezhet az Apple A9X-re. Azt egyelőre nehéz megjósolni, hogy az Apple ezúttal milyen chipdizájnokon dolgozik, de a felmenők tükrében valószínűleg nem fog csalódást okozni az iPad Pro központi processzora. Végül az Insider forrása azt is elmondta, hogy az újdonság keretére már egy szabványos USB-C csatlakozó is felület került. Azt viszont nem sikerült kiderítenie az Apple közeli szaklapnak, hogy ez egy második aljzatként jelenik majd meg az eszközön, avagy teljesen fel fogja váltani a korábban használt Lightningot.

Az iPad Pro azoknak lehet igazán kellemes társa, akik rengeteg multimédiás tartalmat fogyasztanak, vagy egyszerűen csak sokat játszanak, amihez szintén jól jön a nagy megjelenítő. Bár már sok érdekességet tudni vélünk, sajnos arra vonatkozóan továbbra sincs információnk, hogy mikor ránthatja le az Apple a legnagyobb iPadről a leplet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward