Újabb információk az R600-ról

Új információk kerültek ki a közelgő R600 grafikus magról.

Újabb információk az R600-ról

Új információk kerültek ki a közelgő R600 grafikus magról. Több változtatás is történt a termékvonal nevében is, például a videókártyák nevéből eltűntek az X előtagok, valamint mindegyik egy HD szócskával is gazdagodott.

A DirectX 10 alapú videókártyák legerősebb tagja az ATI Radeon HD 2900 XT lesz. Ez 320 stream processzort tartalmaz, kétszer annyi mint a konkurens NVIDIA GeForce 8800 GTX-je. Ezt megfejelte még az AMD egy 512-bites, nyolc csatornás memóriainterfésszel. A CrossFire üzemmódot pedig beépítetten támogatja a videóvezérlő.

A HD 2900-as termékvonal összes tagja támogatni fogja a 128-bites HDR renderelést, akár 24-szeres élsimítást (az NVIDIA GeForce 8800-as sorozata ezzel szemben maximálisan 16-szorosat tud), és képesek lesznek fizikai számítások elvégzésére is. Emellett még minden HD 2900-as videókártya tartalmazni fog egy HDMI kimenetet 6-csatornás hangtámogatással.

Az R600-as központi mag turbósított változata, az RV630-fog az ATI Radeon HD 2900-as sorozat csúcsdarabjaiban, a Pro és XT-ben fog csücsülni, az olcsóbb változat, az RV610 pedig az ATI Radeon HD 2400-as termékvonalban lesz megtalálható.

Az egész HD 2000-es terméksorozatban benne lesz az AMD legújabb Avivo HD technológiája is, beleértve az Univerzális Videó Dekódolót (Universal Video Decoder, UVD), és a Fejlett Videó Processzort (Advanced Video Processor, AVP). Az UVD a korábbi RV550-es magú Radeonokban is megtalálható, ez hardveres gyorsítást eredményez H.264 és VC-1 formátumú videófájlok olvasása esetén, azaz a processzortól átveszi a videódekódolás szerepét a videókártya HD DVD és Blu-ray tartalmak megtekintésekor.

Ha minden a terv szerint halad, akkor az ATI Radeon HD 2000 termékcsalád tagjai pár héten belül piacra kerülhetnek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward