Újabb GK110 alapú Nvidia videokártya érkezik

Az Nvidia ezúttal nem a gamerekre gondol.

Újabb GK110 alapú Nvidia videokártya érkezik

A GeForce GTX Titan piacra dobása után az Nvidia újabb GK110 alapú videokártyát küld harcba, ám ezúttal nem a hardcore gamerek, hanem a professzionális alkalmazásokkal dolgozó szakemberek kerülnek a célkeresztbe.

A 28 nm-es csíkszélességű GK110-es GPU a professzionális piacra szánt Quadro családban is feltűnhet a nem is oly távoli jövőben, ahol a leggyorsabb videokártyán, a Quadro K6000-es modellen találkozhatunk vele. A Quadro K6000 esetében a GK110-es GPU 15 SMX tömbjéből csak 13 lesz aktív, ami azt jelenti, hogy a friss videokártya 2496 CUDA maggal gazdálkodhat. A GPU és a GDDR5-ös fedélzeti memória között ezúttal 320-bites adatsín teremt kapcsolatot, GDDR5-ös memóriachipből pedig 5 GB-nyi kap helyet az újdonságon. Az egyelőre nem világos, hogy a GPU és a VRAM esetében pontosan milyen órajeleket alkalmaz a cég.

Órajelek ide vagy oda, a fenti konfiguráció a jelek szerint bőven elég lesz ahhoz, hogy a Fermi alapú Quadro 6000-es modell teljesítményét jelentősen felülmúlja. Az persze egyelőre nem derült ki, hogy a Quadro K6000 mikor érkezik, de valószínűleg nem kell már sokat várni rá.

Érdekesség egyébként, hogy a Quadro sorozat éppen a napokban bővült néhány új, Kepler alapú taggal, amelyek a Quadro K5000 alatt kaptak helyet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward