Shop menü

ÚJABB FELVÁSÁRLÁS INTEL-MÓDRA

Az Intel az elmúlt napok folyamán ismét egy friss szerzeménnyel gyarapodott: az óriásvállalat ezúttal az Infineon vezeték nélküli megoldásokkal foglalkozó részlegét vásárolta fel, ami a későbbiekben jól jöhet az Intel számára, ugyanis az üzletág segítségével erősítheti jelenlétét a mobil- és vezeték nélküli eszközök piacán. A felvásárlás lehetőségéről már napokkal ezelőtt is érkeztek hírek, ám akkoriban még nem volt biztos, hogy a két fél között megszületik-e a megállapodás, és ha igen, akkor mekkora pontosan összegért cserébe válik meg az Infineon a WLS részlegtől.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Újabb felvásárlás Intel-módra

Az Intel az elmúlt napok folyamán ismét egy friss szerzeménnyel gyarapodott: az óriásvállalat ezúttal az Infineon vezeték nélküli megoldásokkal foglalkozó részlegét vásárolta fel, ami a későbbiekben jól jöhet a számára, ugyanis az üzletág segítségével erősítheti jelenlétét a mobil- és vezeték nélküli eszközök piacán. A felvásárlás lehetőségéről már napokkal ezelőttis érkeztek hírek, ám akkoriban még nem volt biztos, hogy a két fél között megszületik-e a megállapodás, és ha igen, akkor mekkora pontosan összegért cserébe válik meg az Infineon a WLS részlegtől.

Galéria megnyitása
A két fél közötti megállapodás értelmében az Intel nem kevesebb, mint 1,4 milliárd dollárnyi kézpénzzel fizet az Infineon Wireless Solutions (továbbiakban WLS) névre keresztelt részlegéért. Az ügylettel kapcsolatban nyilvánosságra került részletek alapján úgy tűnik, hogy a WLS a jövőben egy különálló üzleti egységként, vagy ha úgy tetszik, az Intel leányvállalataként üzemel majd tovább és segít az Intelnek, hogy új megoldásokkal bővítse mobil, illetve beágyazott rendszereit. Az érintett szegmensek között megtaláljuk az okostelefonok, a tábla konfigurációk, a netbookok, valamint a beágyazott rendszerek piacát is. Az Infineon WLS részlege elég komoly portfólióval bír: foglalkoznak vezeték nélküli eszközökhöz szükséges processzorokkal és szoftverekkel, rádiós adókkal és vevőkkel, különböző egychipes megoldásokkal és a hatékony energiamenedzsmentért felelős integrált áramkörökkel (IC) is, egyszóval az Infineon WLS egysége komplett megoldásokkal szolgál a vezeték nélküli eszközökhöz szükséges alkatrészek piacán.

Az elmúlt két hét folyamán ez az Intel második nagyszabású felvásárlási tranzakciója: a vállalat nemrégiben a vírusirtó- és biztonságtechnikai szoftvereiről ismert McAfee-t vásárolta fel, méghozzá nem kevesebb, mint 7,68 milliárd dollárért. Az Intel tervei szerint az Infineon WLS üzletága 2011 első negyedévében kezdheti meg a működést a nagyvállalat kötelékein belül.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére