Újabb, ezúttal 475 millió dolláros befektetés az Intelnél

Az Intel Product Vietnam fejlesztésére eddig is kiemelt figyelmet fordítottak, az elmúlt hónapokban azonban újabb 475 millió dolláros befektetést eszközöltek itt, ami a kapacitás növelését célozta.

Újabb, ezúttal 475 millió dolláros befektetés az Intelnél

Az Intel vezetése régóta dolgozik azon, hogy tőkeberuházások keretén belül bővüljön a gyártókapacitás, ezáltal javuljon az egyes termékek elérhetősége. Ennek a törekvésnek a része az a friss bejelentés is, amely alapján Vietnám területén az elmúlt időszakban nem kevesebb, mint 475 millió dollár értékű tőkeberuházást eszközöltek.

A Saigon Hi-Tech Park területén lévő üzemben a különböző termékek tesztelése és összeszerelése zajlik, magát a gyáregységet pedig még 2006-ban állították csatasorba, ám azóta természetesen fejlesztések is történtek, több lépcsőben. Az Intel szerint a vietnámi üzem korábban 1 milliárd dolláros tőkeberuházást kapott, így az újabb 475 millió dolláros beruházással együtt csaknem 1,5 milliárd dollárt költöttek a kapacitás bővítésére, illetve az egység fejlesztésére.

Galéria megnyitása

A vietnámi üzemből meglehetősen komoly mennyiségben indultak el Intel termékek a világ több országába: 2020 végéig kétmilliárdnál is több processzor és egyéb terméket szállítottak le innen a különböző megrendelőknek. Ez az üzem tehát nagy jelentőséggel bír, érthető hát, miért fordítanak ekkora figyelmet a folyamatos fejlesztésre.

A gyártó szerint egyébként az 5G termékek, valamint a hibrid technológiát alkalmazó 10. generációs Intel Core processzorok gyártásában nyújtott különösen nagy segítséget a vietnámi összeszerelő és tesztelő üzem. Ez lényegében a legnagyobb tesztelő és összeszerelő üzem mind közül, ami 2700-nál is több alkalmazottat foglalkoztat. A vállalat globálisan összesen 10 hasonló üzemmel rendelkezik, viszont a vietnámi kapta eddig a legnagyobb tőkeberuházást, és a kiemelt figyelem a jövőben is fennmaradhat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap