Újabb érdekes információ derült ki Pixel 4-ről

Kezd kirajzolódni, hogy milyen újításokkal készülhet a Google.

Újabb érdekes információ derült ki Pixel 4-ről

A Google nemrégiben hivatalosan is elárulta, hogy a Pixel okostelefonok következő generációja már a Soli technológiájaként megismert radaros rendszert is megában foglalja majd. Most pedig kiszivárgott információkat kapunk a készülő mobilok megjelenítőjével és kamerájával kapcsolatban, de már az is biztosnak tűnik, hogy miként fog alakulni a RAM kapacitása.

A Pixel 4 már biztosan fel lesz vértezve egy rendkívül fejlett arcfelismeréses biometrikus azonosítási lehetőséggel, ami hasonlóan fog működni, mint az Apple által biztosított Face ID, emellett pedig Motion Sense címszó alatt jönni fog a gesztusvezérlési opció, ami kiolvassa majd a felhasználó kézmozdulataiból, hogy éppen mit kell tenni. A Motion Sense egyszerű gesztusok felismerésére lesz első körben kiképezve, de idővel egyre bonyolultabb kézmozdulatokra is képes lesz megfelelően reagálni.

Galéria megnyitása
Korábbi kiszivárgott kép a Pixel 4-ről

A friss információk szerint pedig a megjelenítés minden korábbi Pixelnél simább lesz majd az idei újdonságoknál, ugyanis érkezhet a 90 Hz-es megjelenítő. Állítólag az új panel Smooth Display néven fog futni, és a 90 Hz-nek köszönhetően a grafikus elemek mozgása sokkal simábbnak fog érződi, aminek köszönhetően az egész rendszer „folyékonyabb” mozgásúnak fog érződni. A megszellőztetett adatok szerint a Pixel 4 frontját egy 5,7 hüvelykes megjelenítő fogja uralni, a Pixel 4 XL pedig egy 6,3 colos kijelzőnek adhat otthont, az előbbi 1080p-s, az utóbbi pedig már 1440p-s felbontással szolgálhat. Az újdonságok a hírek szerint OLED technológiás alapokra fognak épülni, de ez igazából nem is volt kérdés, mivel az Android Q egyik nagy újításának, a sötét módnak ezzel együtt van igazán előnye.

A Smoth Display érkezése egyébként nemcsak az adott eszközök szempontjából érdekes, hanem amiatt is, mert ez azt jelentheti, hogy az Android natívan is támogatni kezdi a magasabb képfrissítési ráta alkalmazását. Eddig ugyanis azoknak a vállalatoknak, akik ilyen készüléket alkottak, erről már maguknak kellett gondoskodni, nem volt biztosítva a rendszerszintű támogatás. Pedig a MediaTek egyébként már évekkel ezelőtt lobbizott azért, hogy a Google terjessze ki a képfrissítési érték támogatását a megszokott 60 Hz-ről 120 Hz-re, de eddig a vállalat nem sokat tett ezért, csupán nem állta az útját azoknak a fejlesztéseknek, amik önállóan oldották ezt meg.

Galéria megnyitása
Korábbi kiszivárgott kép a Pixel 4-ről

A 9to5Google információi szerint a Pixel 4 és a Pixel 4 XL egy 12 megapixeles főkamrát fog kapni egy 16 MPixeles zoomolásra alkalmas egységgel karöltve. De itt talán nem ezek fogják az igazi érdekességet jelenteni, hanem az hogy állítólag egy olyan kiegészítő eszközön dolgozik a keresőóriás, ami a DSLR-ekhez hasonlóan fog működni, és ez valószínűleg különállóan lesz értékesítve. A szaklap részleteket nem tudott arról mondani, hogy ez mégis milyen egység lesz, és pontosan hogyan működhet, csak annyi biztos, hogy a fényképezéssel kapcsolatos.

Az idei Pixelek párosa a Qualcomm Snapdragon 855 rendszerchipet vonultathatja fel, és valószínűleg minden esetben 6 GB-nyi rendszermemória lesz biztosított a megfelelő felhasználói élmény garantálása érdekében. A háttértár állítólag 64 és 128 GB-os lehet. És még arról is említést tesz a 9to5Google, hogy a Pixel 4 egy 2800 mAh-s akkumulátorral szolgálhat, míg a Pixel 4 XL hátlapja mögött egy 3700 mAh-s telep bukkanhat fel.

A Google a korábbiakhoz hasonlóan októberi rajtban gondolkodhat a Pixel 4 és Pixel 4 XL okostelefonok esetében. De az egészen biztos, hogy addig még hallunk majd az eszközök felől, és talán a keresőóriás is megoszt majd az érdeklődőkkel néhány további információmorzsát, ahogy azt tette a Motion Sense és az arcfelismerés esetén.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap