Újabb elbocsátások a Motorolánál

A Motorolánál továbbra sem találják a fonalat, így a kieső bevételek ellensúlyozása miatt a dolgozók több mint 10 százaléka az utcára kerül.

Újabb elbocsátások a Motorolánál

A Wall Street Journal hasábjain újabb sajnálatos hír tűnt fel a Motorola Mobilityvel kapcsolatban. A telekommunikációs eszközök gyártásával foglalkozó vállalat a Google tulajdonában sem képes egyensúlyba billenni. A Google 2011 közepén jelentette be, hogy szárnyai alá venné a Motorolát, de a kezdeti örömök végül nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. A 2012. májusi tulajdonoscsere óta friss készülék alig látott napvilágot, így igazából nem csoda, hogy folyamatosan csúsznak vissza az egyre erősebb piaci szereplők között, és nem képesek nyereséget produkálni.

A Motorola e-mailben küldött részletes tájékoztatójából kiderül, hogy összesen 1200 munkahely megszüntetésére fog sor kerülni a közeljövőben. Az érintett területek között van az Egyesült Államok, Kína és India is.

"Ez az elbocsátási hullám a múlt nyáron bejelentett átszervezések folytatása. Nyilvánvalóan nagyon nehéz az érintett munkavállalóknak, de igyekszünk segíteni nekik, ahogy lehet." - tették hozzá a cég képviselői.

Jelenleg a Motorola Mobility alkalmazásában 11113 ember áll összesen, miután augusztusban 4000 embernek intettek búcsút az anyagi problémák miatt. Ha lezárul a most bejelentett létszámcsökkentés, a vállalat dolgozóinak állománya tízezer fő alá esik vissza.

Sajnos a fényt sem igazán látni az alagút végén, mivel egyetlen komolyabb projektről van tudomásunk, ami az eddigi pletykákban csak "X Phone" néven tűnt fel. Ez talán egy, a közeljövőben bemutatkozó referencia okostelefon lehet, de hivatalos információink nincsenek vele kapcsolatban. Talán a következő Google I/O konferenciát követően okosabbak leszünk (május közepén lesz).

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward