Újabb Blu-ray-fejlesztések a láthatáron

Újabb érdekességekkel tervezi megtüzdelni a Blu-ray-ezési élményt a Fox, amelyek közül az egyik legtrükkösebb talán a filmek betöltési idejének "csökkentése" vagy akár teljes "felszámolása" is.

Újabb Blu-ray-fejlesztések a láthatáron

Újabb érdekességekkel tervezi megtüzdelni a Blu-ray-ezési élményt a Fox, amelyek közül az egyik legtrükkösebb talán a filmek betöltési idejének csökkentése vagy akár teljes "felszámolása" is.

Természetesen az idézőjelek nem véletlenül kerültek a helyükre. Itt ugyanis egy olyan ügyes húzásról van szó, amivel a töltési idővel valójában az égvilágon semmit nem csinálnak, viszont gondosan elmaszkírozzák: amíg a tényleges töltés zajlik a háttérben, addig más filmek előzeteseit nézhetjük. Ez egyben egy hasznos PR-fogás is, mivel így az embernek valamivel több oka van rá (a várakozás szükségessége), hogy ténylegesen végignézze a promóciós anyagot.

Ennél már valamivel kézzelfoghatóbb és gyakorlatiasabb az a második fejlesztés, ami magukat a Blu-ray-lejátszókat érinti: tervezik ugyanis, hogy különböző készülékekkel, (például nevesebb mobiltelefonokkal) távirányíthatóvá tegyék ezeket. Így a különböző menük megjelenhetnének a mobil képernyőjén - vagy akár még további extra tartalmakat is lehívhatnánk rá - anélkül, hogy belezavarnának a tévéképernyőn zajló eseményekbe.

A harmadik újítás a Live Lookup nevet viseli, lényege pedig abban állna, hogy egyetlen gombnyomással elérhetjük az éppen nézett film IMDB-infóit, azonnal hozzáférve így az adott jelenetben szereplő színészek adataihoz, hogy aztán később tetszés szerint rájuk kereshessünk a neten, amennyiben további részletekre volnánk kíváncsiak róluk.

Mindez tehát csupa jó ötlet, ám azt még egyelőre nem lehet tudni, hogy a megvalósításuk vajon mikorra várható - és hogy mások is csatlakoznak-e a Foxhoz az újítások minél szélesebb körben való elterjesztése érdekében.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward