Újabb Black szériás alaplap az ECS-től

Az ECS (Elitegroup Computer Systems) műhelyében elkészült egy friss alaplap, amely az AMD 890GX lapkakészlete köré épül. Az A890GXM-A2-estípusjelzéssel ellátott termék ATX formátummal érkezik. Az északi híd szerepét nem túl meglepő módon az AMD 890GX megoldása tölti be, déli hídként pedig egy SB850-es vezérlőt használtak.

Újabb Black szériás alaplap az ECS-től

Az ECS (Elitegroup Computer Systems) műhelyében elkészült egy friss alaplap, amely az AMD 890GX lapkakészlete köré épül. Az A890GXM-A2-estípusjelzéssel ellátott, immáron hivatalosan is bejelentett termék ATX formátummal érkezik. Az északi híd szerepét nem túl meglepő módon az AMD 890GX-e tölti be, déli hídként pedig egy SB850-es vezérlőt használtak.

A gyártó legfrissebb terméke teljes egészében fekete nyomtatott áramköri lap köré épül és Socket AM3-as tokozással ellátott processzorok fogadására lett felkészítve. A termék négy darab DDR3-as memória foglalattal érkezik, amelyekben akár DDR3-1800 MHz-es memória modulok is elhelyezhetőek. A videó vezérlő szerepét egy Radeon HD 4290-es tölti be, amelyhez 128 MB-nyi SidePort memória is tartozik. Bővítőhelyek tekintetében jól fel van szerelve a termék: a gyártó három darab PCI Express x16-os slotot, egy PCI Express x1-es foglalatot és egy PCI slotot helyezett el rajta. Az újdonság nem csak CrossfireX, hanem Hybrid Crossfire rendszer építésére is alkalmas.

Az alaplapon egy eSATA és hat darab SATA 6 Gbps-os port kapott helyet, de a kínálatban két Gigabites Ethernet vezérlő, egy nyolccsatornás HD Audió vezérlő, valamint D-Sub, DVI, HDMI és DisplayPort videó kimenetek is helyet kaptak. A termék mikrokapcsolók formájában bekapcsoló-, reset és CMOS clear gombokat is tartalmaz, sőt, a kétportos USB 3.0-s vezérlő sem hiányzik róla. Ez utóbbi az ECS elmondása szerint az első olyan megoldás, amely másodikgenerációs PCI Express sávokon keresztül kapcsolódik a rendszerhez annak érdekében, hogy a portok maximális adatátviteli sávszélességet kínálhassanak. Az újdonság természetesen fejlett tuning funkciókkal is rendelkezik, sőt, a letiltott processzormagok engedélyezésére is lehetőséget biztosít (Core Unlocking funkció).

Az ECS új alaplapjának ajánlott végfelhasználói ára egyelőre nem ismert, de megjelenésére a hetekben lehet számítani.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward