Újabb béta érkezett az iOS 13-ból

Már szinte csak a hibák javítására koncentrálnak a szakemberek.

Újabb béta érkezett az iOS 13-ból

Az Apple immáron a nyolcadik bétával rukkolt elő az iOS operációs rendszer legfrissebb főverziójából, valamint annak a táblagépes kiadásából, az iPadOS-ből. A vállalat meglehetősen szaporán adja ki a bétákat, de már azt is tudjuk, hogy mikor jöhet a végleges verzió.

Ahogy arra számítani lehetett, a nyolcadik iOS 13 bétánál már nem igazán érdemes látható változásokat keresni, a fejlesztők itt már szinte kizárólag a hibajavításokra koncentráltak. Az Apple az iOS 11 esetében beleesett abba a hibába, hogy nem szánt elegendő energiát és időt a problémák kiküszöbölésére, valamint az optimalizálásra, ezért nagyon sok gond kísérte azt a kiadást az életútján. Az iOS 12-nél a cég még néhány tervezett újításról is lemondott annak érdekében, hogy stabilabb rendszerrel tudjon szolgálni a felhasználók millióinak, és most a vállalat az iOS 13 esetében is szeretné tovább vinni a stabil alapokat.

Galéria megnyitása

Az iOS 13 béta 8-nál már csak kisebb változtatások történtek, és a színfalak mögött sok hiba ki lett küszöbölve, hogy jobb legyen a stabilitás, valamint a teljesítmény megfelelő szintre érjen. Szóval azoknak a felhasználóknak nem érdemes újításokra vadásznia, akik a korábbi béta verziót is aktívan használták már; legfeljebb arra lehetnek figyelmesek az érintettek, hogy megbízhatóbb és gördülékenyebb lett a működés. Viszont még így is vannak olyan ismert hibák, amik orvoslásra várnak, az e-mailek kezelésére szolgáló alkalmazásnak például még vannak problémái, és a Siri minden funkciója sincs használatra készen egyelőre.

Azok, akik már a korábbi bétákat is használatba vették, OTA fogják megkapni az új kiadást, ami 100-150 MB körüli méretű lett – de ez eszközönként eltérhet. Fontos, hogy ezeket a béta kiadásokat az Apple nem ajánlja olyan eszközökre telepíteni, amelyek elsődleges használatban vannak, vagy nélkülözhetetlen információkat tartalmaznak. Minden béta kiadás hordozhat magában olyan rejtett hibákat, amik komoly következményekkel járhatnak, és adatvesztéshez vezethetnek.

Az iOS 13 végleges verziója előre láthatólag szeptember 10-én fog debütálni. Ez egyelőre még nem hivatalos, de az iOS 13 béta 7 már erős utalást tartalmazott erre vonatkozóan, szóval borítékolható a dolog. Tehát az Apple még az IFA ideje alatt rukkolhat elő az új generációs iOS-szel, amire korábban még nem sokszor volt példa.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap