Újabb belépő szintű Socket FM2-es MSI alaplap

Az MSI újdonsága valamivel jobb felszereltséggel érkezik, mint egy klasszikus belépő szintű Socket FM2-es deszka.

Újabb belépő szintű Socket FM2-es MSI alaplap

Az MSI legfrissebb alaplapja az AMD A75-ös platformvezérlője köré épül, ami az A55-ös alsókategóriás, illetve az A85-ös "felső kategóriás" PCH között helyezkedik el mind árban, mind pedig tudásban.

A Socket FM2-es processzorfoglalatot alkalmazó deszka az FM2-A75MA-P33-as típusjelzést kapta. A Trinity APU egységek, valamint a Socket FM2-es Athlon processzorok tápellátásról ötfázisú VRM áramkör gondoskodik. Memóriafoglalatokból ezúttal csak kettőt kapunk, ám ezekben akár 32 GB-nyi DDR3-1866 MHz-es memóriamodul is helyet kaphat, mi bőségesen elegendő. A gyártó hivatalos weboldala szerint az alaplap a DDR3-2133 MHz-es memóriamodulok kezelésére is képes.

A bővítőhelyek között egy PCI Express 2.0 x16-os slot, illetve egy PCI Express 2.0 x1-es és egy PCI foglalat lapul. A micro-ATX formátumú alaplapon hat darab SATA 6 Gbps-os portot találunk, amelyek RAID 0,1,10 és JBOD támogatással egyaránt rendelkeznek. USB 3.0-s portokból összesen négy áll rendelkezésre: kettő hátlapi port, kettő pedig alaplapi kivezetés formájában.

A Dual Graphics támogatással is felvértezett deszka LPT és COM porttal egyaránt rendelkezik, igaz, ezekre a csatlakozó típusokra manapság már elég csekély a kereslet. A videó kimenetek között egy dual-link DVI-D, illetve egy D-Sub port lapul, HDMI port azonban nem jár.

A friss alaplap Realtek RTL8111E típusú Gigabites Ethernet vezérlővel, Relatek ALC887-es HD audió vezérlővel, valamint összesen 4  USB 2.0-s porttal és 2 USB 2.0-s kivezetéssel, illetve két PS/2-es porttal kerül az üzletek polcaira. A BIOS szerepét természetesen egy modern, grafikus kezelőfelülettel ellátott, UEFI alapú megoldás tölti be, ami ClickBios II névre hallgat.

A klasszikus belépő szintű alaplapoknál jobb felszereltséggel érkező újdonság 70 dollár körüli ajánlott végfelhasználói áron válik elérhetővé, méghozzá hamarosan.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward