Újabb apró asztali számítógépek a Zotac kínálatában

Egyes modellek Intel Iris Pro Graphics 5200-es videovezérlővel szerelt processzort kaptak, de van az újdonságok között AMD Radeon HD 8510G alapú megoldás is.

Újabb apró asztali számítógépek a Zotac kínálatában

A Zotac két új, ZBOX E sorozatú kompakt asztali számítógépet mutatott be, amelyek Intel Haswell processzorral rendelkeznek, de azok se maradnak hoppon, akik AMD-s belsőre vágynak, nekik a ZBOX nano újdonsága, az AQ02-es lehet érdekes.

Nézzük először a ZBOX EI700-as sorozat tagjait. Ebben a családban két új modell lapul: az EI730-as, illetve az EI750-es, amelyek között csak processzor tekintetében van különbség. Utóbbi egy Intel Core i7-4770R processzort kapott, amely négy CPU maggal, 6 MB-nyi harmadszintű megosztott gyorsítótárral büszkélkedik. A processzormagok 3,2 GHz-es alap- és 3,9 GHz-es Turbo Boost órajelet alkalmaznak.

A másik modell, amely az EI730-as sorozatot képviseli, már "csak" egy Core i5-4570R típusú processzort rejt. Ez a központi egység szintén négy processzormagot rejt, ám harmadszintű megosztott gyorsítótárból már csak 4 MB-nyi áll rendelkezésére. A processzormagok 2,7 GHz-es alap- és 3,2 GHz-es Turbo Boost órajelet alkalmaznak. A két említett processzor TDP-je 65 watt.

Az integrált video vezérlő szerepét mindkét esetben egy-egy Intel Iris Pro Graphics 5200-as típusú, 128 MB-nyi eDRAM-mal is ellátott megoldás tölti be, aminél jelenleg nincs gyorsabb Intel IGP. Az említett modellekből szokás szerint készül barebone és PLUS változat is, utóbbi 8 GB-nyi DDR3-as rendszermemóriával és 1 TB-os HDD-vel érkezik, míg előbbinél az adattároló és a rendszermemória beszerzése a vásárló feladata. A ZBOX E sorozat tagjai kompakt fekete házzal kerülnek forgalomba, pontos tulajdonságaikat pedig az alábbi táblázat tartalmazza.

A ZBOX nano sorozatot erősítő AQ02-esben egy AMD A8-5545M APU-val ellátott modellt találunk. A szóban forgó APU a Richland sorozatot erősíti és összesen négy darab Piledriver alapú processzormagot rejt, amelyek két modulban foglalnak helyet. A 19 wattos TDP-vel rendelkező A8-5545M processzormagjai 1,7 GHz-es alap- és 2,7 GHz-es Turbo Core órajelen ketyegnek.

A fedélzeten egy Radeon HD 8510G típusú videovezérlő is jelen van, amely 384 stream egységgel gazdálkodik. A GPU 450 MHz-es alap- és 554 MHz-es turbo órajelen ketyeg. A beépített kétcsatornás DDR3-as memóriavezérlő a DDR3(L)-1333 MHz-es memóriamodulokat támogatja, de csak egyetlen csatornája használható, mert csak egy So-DIMM memóriafoglalat áll rendelkezésre.

A ZBOX nano AQ02-es család tagjainak legfontosabb tulajdonságait az alábbi táblázat összegzi:

Ahogy az a fentiekből is kiderült, az új ZBOX konfigurációk mindannyian tartalmaznak 802.11ac WiFi modult és Bluetooth 4.0-s vezérlőt is – előbbihez egy külső antenna is jár. A kínálatban emellett Gigabites Ethernet port is jelen van: ebből a ZBOX E sorozat tagjai kettőt, a ZBOX nano AQ02-es sorozat tagjai pedig egyet kaptak. Utóbbiak cserébe kínálnak eSATA portot, ami viszont a ZBOX E modelleknél hiánycikk.

Az új, monitor vagy televízió hátuljára is felszerelhető ZBOX konfigurációk rövidesen elérhetővé válnak kereskedelmi forgalomban, az azonban még nem derült ki, hogy pontosan mennyibe kerülnek majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward