Shop menü

ÚJABB ANDROID 14 FRISSÍTÉS JÖTT, DE MÉG MINDIG NEM KÉSZÜLT EL

A Google a jelek szerint elég erőteljesen megcsúszott a fejlesztés, még mindig hibákat kell foltoznia a fejlesztőknek.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Újabb Android 14 frissítés jött, de még mindig nem készült el

Mindjárt vége a szeptembernek, és egyre biztosabbnak tűnik, hogy az Android 14 operációs rendszer nem fog elkészülni ebben a hónapban. A Google az elmúlt években igyekezett az Androidot augusztusban elindítani, de ez nem mindig sikerül neki, és a jelek szerint most sem fog ez összejönni.

Az Android 14 operációs rendszer a vártnál több hibát tártak fel a tesztelők és a fejlesztők, ezért most egy újabb béta érkezett.

Már hosszú hónapok óta dolgozik a Google az Android 14-en, és egy ideig úgy tűnt, hogy minden rendben megy, és az újdonság bevetésre kész lehet augusztus második felére. Augusztusra már nem is vártunk másik frissítés a véglegesen kívül, de befutott az Android 14 béta 5. Ezzel viszont nem ért véget a béták sora, a Google ugyanis augusztus közepén előrukkolt a béta 5.1-es kiadásával, ami négy hibát tárt fel és javított. De ezt most egy újabb javítási csomag követi.

Befutott az Android 14 béta 5.2. Elég ritkán látunk olyat, hogy a Google ennyire foltozgatja a bétákat, valószínűleg nem tervezne még egy nagyobb frissítést, hanem már ki akarja adni az új rendszer, de nagyon nem akar most ez összeállni. A vállalat valószínűleg semmi esetre sem akarja azt, hogy rejtett hibákkal jelenlen meg az Android 14, ezért jönnek sorra a foltok. Ráadásul most nem is arról van szó, hogy csak néhány apróságot javítottak a fejlesztők, majdnem tíz ponton kellett javítani a rendszert.

Galéria megnyitása

Érdekes módon számos olyan hibát kellett úgy javítani, hogy az eleve egy-egy Google hardverhez kapcsolódott. Újabb Google termékekről van szó, ahogy azt látni fogjuk. Ezeken pedig az Android 14 rögtön elérhető lesz a megjelenést követően. Szóval nem is feltétlenül az operációs rendszerrel volt a legtöbb gond, hanem az új készülékeknél a kompatibilitással.

Több hiba javításra került, melyek miatt az androidos készülékek néha megálltak újraindításkor. Javították a hibákat, amik megszakíthatták a mobilkapcsolatot bizonyos körülmények között az eszközök 5G NR kapcsolódása során. És igazából ennyi, ami szélesebb körben okozott gondot, minden más már a Pixelekkel kapcsolatos. A Pixel Fold és a Pixel Tablet esetén olyan problémát javítottak, mely miatt az ujjlenyomat-olvasó néha nem reagált.

Galéria megnyitása

Ezen felül a Pixel Foldra vonatkozóan jött hibajavítás nyomkövetősi adatok hibája miatt, animációk hibájából eredően, a rendszer UI is omlott néha, megesett, hogy a képernyő villogott kihajtás közben. Ezekkel pedig még nincs vége. A Pixel Tabletnél igényelt beavatkozást a rendszer, mert esetenként színes sáv jelent meg a képernyőn, vagy villódzott a felület a kijelző feloldását követően. Végül még egy elég érdekes hiba, hogy dokkoláskor nem a megfelelő szignálokat játszotta le a táblagép.

Vajon mi következik a mostani frissítést követően? Tényleg összeáll szép lassan az Android 14 végleges kiadás, esetleg jön majd az Android 14 béta 5.3, vagy kapunk még egy béta 6 kiadást is? Érdeklődve várjuk.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére