Újabb AMD processzorok kaptak Wraith hűtőt

Az AMD FX 8370 mellett most már az FX 8350 és az FX 6350 is elérhető Wraith processzorhűtővel ellátott szettben.

Újabb AMD processzorok kaptak Wraith hűtőt

Az AMD idén február elején jelentette be legújabb Socket FM2+-os APU egységeit, de ezzel egy időben egyes processzormodellek gyári hűtőjét is frissítette, ahogy arról korábban már írtunk. A vállalat elsőként a „nyolcmagos” FX 8370-es modellhez kínálta új, Wraith fantázianévre hallgató processzorhűtőjét, mostantól viszont két másik modell, a nyolcmagos FX 8350 és a hatmagos FX 6350 is elérhető Wraith hűtőt tartalmazó csomagban.

AMD Wraith

Hogy mi is az a Wraith? Egy teljesen új processzorhűtő, ami a korábbi referencia megoldásokhoz képest 24%-kal nagyobb hőleadó felülettel gazdálkodik, légkeverője pedig nagyobb átmérővel és nagyobb lapátokkal bír, így 34%-kal több levegő megmozgatására képes. Komoly fegyvertény, hogy az AMD szerint a nagyobb hűtőteljesítményhez halkabb működés társul: az új processzorhűtő tipikus zajszintje egytizede a korábbi megoldásénak. A hatékonyabb hűtés jóvoltából magasabb tuningpotenciálra lehet számítani, illetve a tuningolt processzor is magasabb órajeleken működhet stabilan, mint a korábbi megoldással, ami tuningra nem feltétlenül volt ideális. Persze, mivel a tuning erősen lutri, így a végső órajel-eredmény erősen függ majd az adott példány képességeitől.

Az FX 6350-es Wraith csomag
Az FX 8350-es Wraith csomag

Az AMD az új processzorhűtővel ellátott központi egységek dobozát átdolgozta, így a csomagoláson szerepel a Wraith hűtő képe is – ha ilyen dobozban kapjuk a terméket, biztosak lehetünk benne, hogy jár hozzá a Wraith processzorhűtő is. A nemrégiben bejelentett processzorcsomagok közül a Wraith hűtővel kiegészített AMD FX 6350 129,99 dollárba, az AMD FX 8350-es szett pedig 179,99 dollárba kerül, megjelenésükre pedig rövidesen számíthatunk. A Wraith CPU hűtővel csomagolt szettek idővel majd átveszik hagyományos processzorhűtővel csomagolt társaik helyét.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward