Újabb 70 alkalmazás kapott Google Now támogatást

A Google Now az év elején nyitotta meg a kapuit a harmadik féltől származó appok előtt.

Újabb 70 alkalmazás kapott Google Now támogatást

A Google folyamatosan azon dolgozik, hogy a Now szolgáltatás minél hasznosabb, sokrétűbb és pontosabb adatokkal szolgáljon a felhasználók számára, hogy így könnyítse meg az emberek mindennapjait. Ezúttal a kapcsolódó alkalmazások száma nőtt jelentősen, és a Gmailből is több információt képes kinyerni a frissített Now.

A keresőóriás még január legvégén jelentette be, hogy a digitális asszisztens szerepet betöltő alkalmazás megnyitja a kapuit. Ennek a lépésnek köszönhetően mostanra már nem csak a Google szolgáltatások képesek kártyákat generálni benne, hanem harmadik fél által készített applikációk is. Ez talán a Google Now indulása óta a legnagyobb horderejű fejlesztés, és most is ennek köszönhetően számolhatunk be előrelépésről. A kártyás rendszerhez ezúttal 70 új partner csatlakozott. A hivatalos honlap alapján pillanatnyilag már 91 olyan alkalmazás van, ami közvetlenül képes a Google Now felületén üzenni, és további 121, melyekhez kapcsolódóan a Now ki tud olvasni információkat a Gmailből.

A mostani újdonságoknak köszönhetően a Google Now megint érezhetően informatívabb lett. Ezt persze csak azok fogják észrevenni, akik olyan appokat használnak, amiknek a támogatása most került be a rendszerbe, de a rendkívül népes lajstromot tekintve aligha akad olyan felhasználó, aki ne fedezné fel egy-egy programját rajta. Ez annak tudható be, hogy a Google szakemberei minden esetben gondosan válogatják össze azokat az alkalmazásokat, amik hozzáférési engedélyt kapnak a Google Now-hoz, és az elvárt minőség megléte mellett általában a legnépszerűbb megoldások a szerencsések.

Lássunk is néhányat ebből a rengeteg programból, ami most sorakozott fel a Now pártján. Ilyen például BlaBlaCar vagy éppen a Zipcar, ami egy alternatív autóbérelési szolgáltatás. Ennél a Now figyelmeztet, mikor közeleg az gépjármű leadásának időpontja, és feldob egy útvonaltervet is, ami elvezet a leadás helyéhez, ehhez csak meg kell érinteni a program kártyáját. Zenét szeretnénk hallgatni, vagy egyszerűen csak szükség lenne egy jó lejátszási listára az esti bulihoz? A Now ilyenkor is segít, és tökéletes zenéket, listákat és rádióállomásokat képes felajánlani a felhasználó ízlésének megfelelően, hiszen erre vonatkozó információkkal szolgál neki a Spotify és a TuneIn – na meg az öreg motorosnak számító YouTube is. A legfrissebb hírekről is több forrásból érkezhetnek a kártyás értesítések, hiszen egyebek mellett az ABC News és a népszerű Feedly hírolvasó is saját „szócsöveként” tekinthet már a Google Now-ra. Étkezéskor az Eat24 vagy az Allrecipes kerül képbe, az előbbi figyelmeztetést küld arról, hogy az ételrendelés hamarosan a küszöbön lesz, az utóbbi pedig inspiráló receptekkel szolgál nap mint nap. Ha a napot egy étteremben elfogyasztott vacsorával zárná a felhasználó, akkor is segít a Now, az OpenTable appon keresztül egy érintéssel lehet fizetni az asztalfoglalásért.

Fontos, hogy minden alkalmazást frissíteni kell ahhoz, hogy az alkalmazások rendszere jól működjön. Tehát a Google szolgáltatásainak, és a felhasználó kedvenc applikációinak is naprakésznek kell lenni annak érdekében, hogy minden flottul menjen.

A Now egyértelműen az Android egyik legjobb szolgáltatása, és bizony a Google is jól tudja ezt, nem véletlen, hogy rengeteg időt és energiát fektetnek a fejlesztésébe. A keresőóriás közleménye alapján pedig abban is biztosak lehetünk, hogy a jövőben sem hagyják parlagon heverni a digitális asszisztenst, és újabb funkciók kerülhetnek be a tarsolyába.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward