Újabb 400 embert küld el az MTelekom

Újabb 400 embert küld el az MTelekom

Megállapodás született arról is, hogy a Társaság a Kollektív Szerződés alapján fizetett többlet-végkielégítés mértékét 2011-2014 között több lépésben az egyharmadára mérséklik. A cég ugyanakkor 2010-ben 1,5 százalékos bérfejlesztésnek megfelelő mértékű éves célprémium keretet biztosít a dolgozóknak. A létszámleépítés 400 munkavállalót érint, mely azonban nem tartalmazza a vezetői és a nyugdíjazással megvalósítható munkaviszony megszüntetéseket - áll a közleményben.

Az elbocsátási költségek teljes összege megközelítőleg 7 milliárd forint, melynek döntő hányadát 2009. negyedik negyedévben könyvelik el, és csak a kisebbik rész terheli a 2010-es évet. A leépítés pontos létszámát és az elbocsátási költségek pontos összegét az év végén, a részletek ismeretében közli a társaság.

A döntés eredményeként 2010-re mintegy 6,5 milliárd forintos megtakarítást várnak a 2008. évi, végkielégítéssel kapcsolatos ráfordítások nélküli Teljes Munkaerő Menedzsment (TMM) költségekhez képest, amely több mint 5 százalékos költségcsökkentést jelent két év alatt.

Tavaly az anyavállalatnál valamint a magyar leányvállalatoknál a TMM költség 121 milliárd forintot tett ki a végkielégítések nélkül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward