Újab LG modellek kaptak Android 4.4 frissítést

Hamarosan az L9 II és a G Pro Lite tulajdonosok is a legfrissebb rendszerre válthatnak.

Újab LG modellek kaptak Android 4.4 frissítést

Az Android 4.4 rengeteg teljesítményre vonatkozó optimalizációval debütált a tavalyi év végén, és ennek köszönhetően minden eddiginél nagyobb figyelmet kap a különböző gyártók részéről, amit rendkívül örömteli látni. A KitKat kódnévvel illetett operációs rendszert felhasználók között az LG jár jelenleg az élen.

Az LG Mobile kínálatát figyelembe véve, nem túlzás azt állítani, hogy rohamosan nő az Android 4.4.2-t futtató készülékek létszáma. Egyfelől egyre több korábbi modell kapja meg ezt a rendszert frissítés formájában OTA (Over-The-Air) módon, másfelől folyamatosan bővül a mobilpalettájuk, és náluk már szinte minden újdonságon a KitKat teljesít szolgálatot, legyen szó felső-, közép- vagy alsókategóriás okostelefonról. Legutóbb például az L-Style termékcsaládot gyarapító, abszolút belépő LG L35 debütált ezzel a rendszerrel. Ráadásul kiemelendő még, hogy a vállalat mérnökei sok szoftveres extrát is átörökítenek ezzel együtt az alsóbb árszegmensekbe, ami külön dicséretes.

LG Optimus L9 II

Nemrégiben az LG bejelentette, hogy frissül az Optimus G, ami 2012-ben volt az aktuális csúcsmodelljük, valamint az első G Prora is hamarosan meg fog érkezni az Android 4.4.2. Ezek mellé pedig most hivatalosan is becsatlakozott az Optimus L9 II és a G Pro Lite jelzővel illetett variánsa. Az új pároson eddig az Android 4.3 Jelly Bean volt jelen, ezt váltja fel most a KitKat 4.4. Az LG olasz Facebook oldala alapján az Optimus L9 II esetében a frissítés a következő hetekben lesz elérhető, a G Pro Lite tulajdonosok felé pedig még a második negyedév vége előtt megkezdik az új rendszer terjesztését. Érdekesség viszont, hogy szlovák jelentések tanúsága alapján néhány L9 II már meg is kapta a szóban forgó rendszert annak minden újításával.

Arra pontosan nem tért ki egyik forrás sem, hogy milyen újításokat lehet majd tapasztalnia a felhasználóknak a frissítés elvégzését követően – vagyis, hogy a csúcsmodelleken domborító rendszerből pontosan miket örökítenek át. Az Android 4.4 nyújtotta újításokról már sokszor esett szó, erről egy korábbi hírben olvasható részletes beszámoló, de ennyiben nem merül ki az LG által nyújtott újítások sora, és sok más extrára is számítani lehet. A frissítést követően sok szoftveres tartalommal bővül az említett készülékek repertoárja, ilyen például az egyik legnépszerűbb lehetőség is, a Knock Code, ami egy nagyon praktikus kijelzőfeloldási eljárás. Természetesen, ahogy az egy rendszercserénél lenni szokott, ráfeküdtek a hibajavításokra is, és állítólag sikerült az üzemidőt érintve is előre lépni, ami mindig jó hír. Az új szoftver OTA úton lesz alkalmazható, és amint elérhető, erről értesítést küld a mobiltelefon. Fontos, hogy a rendszer frissítésébe mindenki csak megfelelő töltöttségi szint mellett kezdjen bele.

LG G Pro Lite

Végül még azt is érdemes itt megemlíteni, hogy a vállalat már teszteli a legfrissebb rendszert, az Android 4.4.3-at. Az újonnan érkező KitKat verzió már biztosan elérhető lesz az LG G2, a Samsung Galaxy S5 és Galaxy S4, és persze a referencia Nexus modellek tulajdonosai számára. Az Android 4.4.3 javítani fog az adatátvitelen és a többszörös Bluetooth kapcsolatok kezelésén, a gyári kamera alkalmazáson, az energiahasználat monitorozásán, valamint várhatóan már nem lesz rá jellemző a látszólag véletlenszerű újraindulás. Emellett komoly figyelmet fordítottak a kihelyezett pancsikonokra, illetve az USB hibakereső mód is kap egy biztonsági javítást. Dolgoztak az üzenet- ás a kapcsolatkezelőn, jobban lehet majd követni az adatforgalmat és az automatikus Wi-Fi kapcsolódáson is javítottak. Ezek mellett pedig még sok egyéb változásra is számítani lehet, új funkciókról azonban itt legfeljebb a gyártók gondoskodhatnak a frissítéseik során, az Android 4.4.3 már kizárólag a hibákra koncentrál.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward