Új zsebgépek a Lenovotól

Két új (természetesen Centrino 2-es) ultrahordozhatóval állt elő a Lenovo, amelyek egyfajta átmenetnek is tekinthetőek a minigépek és a teljes értékű modellek között.

Új zsebgépek a Lenovotól

Két új (természetesen Centrino 2-es) ultrahordozhatóval állt elő a Lenovo, amelyek egyfajta átmenetnek is tekinthetőek a minigépek és a teljes értékű modellek között.

Az X300-as óta a most megjelent ThinkPad X200-as képviseli az X sorozat első igazán jelentős felújítását - fizikai méreteit tekintve azonban ez a gép mind az X300-asnál, mind pedig a rivális MacBook Air-nél kisebb, valamint további egytized hüvelykkel vékonyabb is (így most már csak 0,8), miközben a képességeiből szinte semmit nem veszített. Annak ellenére ugyanis, hogy a képernyője csupán 12 hüvelykes, még így is bele tudtak zsúfolni egy 2,4GHz-es Core 2 Duo-t az új Intel patformmal, valamint egy Blu-ray optikai meghajtót is.

Az új gép emellett kellően rugalmas is, mivel tárhely tekintetében választhatunk az X300-astól megszokott 64GB-os SSD, vagy a hagyományosabb, 320GB-os merevlemez között. Opcionálisan választható lesz még hozzá továbbá a GPS-elérés, az ultra-szélessáv kis hatótávolságú perifériákhoz, valamint a WiMAX-hozzáférés is. Ha pedig kilenc cellás akkut választunk hozzá, akkor arról akár kilenc órán át is használhatjuk egyhuzamban.

A legalapvetőbb rendszerek (2,26GHz Core 2 Duo-val és csekély tárhellyel) várhatóan augusztustól lesznek kaphatóak, $1.199-tól.

Hasonlóképp elkészült az IdeaPad U-sorozat második modellje is; az egyelőre még le nem fényképezett U330-as már 13,3 hüvelykre emeli képernyőméretet, új nemzedékes 2GHz Core 2 Duo-t, valamint 802.11n wireless-t alkalmaz, grafika terén pedig váltógazdálkodással dolgozik, vagyis szükség szerint vált az integrált Intel hardver és az egyelőre még meg nem nevezett, dedikált AMD videó között, hogy helyzetfüggően adjon teljesítményt, vagy épp energiamegtakarításról gondoskodjon.

Ez utóbbi azonban a cég állítása szerint túl messze van még a piackész állapottól ahhoz, hogy akár árakat, akár megjelenési dátumot mondjanak róla; ár tekintetében az eddig ismert adatok alapján azonban azt azért sejthetjük, hogy az U110-es $1.849-jának mindenféleképpen alatta lesz, és valószínűleg nem is kevéssel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward