Új ZOTAC ZBox-ok passzív hűtéssel, modern processzorral

A Zbox C nano sorozatban most először kapott helyet négy maggal és nyolc szállal dolgozó Core i7-es processzor.

Új ZOTAC ZBox-ok passzív hűtéssel, modern processzorral

A Zotac három új taggal bővítette ZBox C nano sorozatát, amelynek tagjai akár 20%-kal is gyorsabbak lehetnek, mint előző generációs társaik, hűtésük pedig hangtalanul, passzív módon történik, így a termékek kiválóak lehetnek irodába, nappaliba vagy egyéb olyan helyre, ahol helytakarékos és hangtalan PC-re van szükség. Mivel az UHD 620-as iGPU jóvoltából HDMI 2.0-s port is rendelkezésre áll, valamint a különböző tartalmak (H.265/HEVC Main8/10) lejátszásának és kódolásának hardveres gyorsítása is adott, az újdonságok akár HTPC szerepkörben is helytállhatnak.

Az új generáció tagjai egy teljesen átszabott hűtést kaptak, ami nagyobb hőleadó felülettel rendelkezik, és 270 fokban fogadja a friss levegőt, így akár 25 wattos TDP kerettel rendelkező processzorok hűtésére is tökéletesen képes. A hűtőt méhsejtrács dizájnnal rendelkező burkolat veszi körül, amelyen zavartalanul áramolhat ki a meleg levegő és a friss levegő is könnyedén beléphet a rendszerbe.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A Zotac ZBox CI 600-as sorozatának tagjai alapvetően ugyanazt az alapot használják, vagyis csak processzor terén mutatkoznak különbségek a CI660-as, CI640-es és CI620-as modellek között. A leggyorsabb kiadás egy Core i7-8550U típusú Kaby Lake-R processzort kapott, ami négy maggal és nyolc szállal dolgozik, méghozzá 1,8 GHz-es alap- és 4 GHz-es maximális boost órajelen (ez alapból egy 15 wattos processzor, de konfigurálható 25 wattosnak is, lehet, hogy ezt meg is tette a Zotac).

Galéria megnyitása

A CI640-es változatban már egy Core i5-8250U processzor lapul, am ugyancsak négy maggal és nyolc szállal büszkélkedik. Ez a modell 1,6 GHz-es alap- és 3,4 GHz-es maximális boost órajelet vethet be. A képzeletbeli ranglétra legalján a CI620-as PC helyezkedik el, ami egy két maggal és négy szállal rendelkező Core i3-8130U processzort kapott. Itt már 2,2 GHz-es alap- és 3,4 GHz-es maximális boost órajel áll rendelkezésre.

Galéria megnyitásaA fentebb említett különbségektől eltekintve az összes többi tulajdonság azonos. Mindegyik apróság maximum 2 x 16 GB-nyi DDR4-2133/2400 MHz-es So-DIMM memóriát fogad, az adatok tárolását pedig egy 2,5 hüvelykes SATA 6 Gbps-os meghajtóra bízzák. M.2-es slottal sajnos nem rendelkeznek, de előlapi SD/SDHC/SDXC memóriakártya-olvasót azért kapunk. A fedélzetről nem hiányzik a 802.11ac WiFi és a Bluetooth 4.2-es támogatás sem, Gigabites Ethernet portból pedig rögtön kettő is jár.

Az előlapra két darab USB 3.1 Type-C port került, amelyekről nem derült ki, hogy Gen1 vagy Gen2 alapúak-e. Az viszont biztos, hogy rajtuk kívül egy USB 3.0-s előlapi és négy USB 3.0-s hátlapi port is szerepel a kínálatban. A kijelzőket egy DisplayPort 1.2-es és egy HDMI 2.0-s csatlakozó várja és a szokásos audió portokról sem kell lemondani (mikrofon bemenet, fejhallgató kimenet).

A Zotac újdonságai 204 milliméter széles, 129 milliméter mély és 68 milliméter magas házzal érkeznek, tápellátásukról pedig egy 65 wattos külső tápadapter gondoskodik. Mindegyik termékhez jár VESA rögzítő keret, így könnyedén felszerelhetjük őket a tévé vagy a monitor hátuljára – vagy akár az asztal alá is.

Az alapmodellek rendszermemória, adattároló és operációs rendszer nélkül érkeznek, míg a Plus változatok esetében 4 GB-nyi DDR4-es RAM, 120 GB-os SATA SSD és egy 64-bites előtelepített Windows 10-es operációs rendszer is benne foglaltatik az árban. Arról azonban sajnos nem esett szó, hogy a ZBox CI600 nano sorozat tagjai pontosan mennyibe kerülnek majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap