Új Wireless Audio 360 hangszórókkal rukkolt elő a Samsung

A Samsung R1, R3 és R5 hangszórók megújult mobilos alkalmazással karöltve érkeztek.

Új Wireless Audio 360 hangszórókkal rukkolt elő a Samsung

A Samsung rengeteg szórakoztatóelektronikai termékkel rendelkezik, köztük olyan hangszórókkal is, amelyek 360 fokos szögben, tehát körben mindenfelé szórják a hangjukat. A Wireless Audio 360 hangszórócsalád eddig két főt számlált az R6 és az R7 modellek személyében, most pedig három újdonsággal bővült a felhozatal.

A dél-koreai vállalat lerántotta a leplet az R5, az R3 és az R1 hangszórókról. A Samsung az új hangszórók paramétereire egyelőre nem tért ki, így azt konkrétan még nem tudhatjuk, hogy az eszközök között milyen eltérések lesznek. Az elődeikkel ellentétben ezek a hangkeltők nem a tojásra emlékeztető dizájnt alkalmazzák már, hanem hengeres testet öltöttek, ami a talprésznél nyitott. Az R6 és az R7 hangzását általában dicsérték a tesztelők (tiszta hangok, szobát kitöltő középtartomány), és a mostani megoldásoknál is jók a kilátások, mert ugyanazt a technológiát használják, mint az említett készülékek. Az új Wireless Audio 360 hangszórók a nevüknek megfelelően vezeték nélküli összeköttetéssel működnek majd, és csak a legfontosabb kezelőszervek találhatóak meg rajtuk: érintéssel lehet a hangerőt szabályozni, és számot vagy zeneforrást is így lehet váltani. Elsősorban tehát azzal számol a gyártó, hogy okostelefonnal fognak hozzájuk kapcsolódni.

A jövendőbeli vásárlók a frissítésen átesett Multiroom alkalmazással tudják majd minden képességét kihasználni a készülékeknek. Az új program egyelőre csak az androidos és az iOS-t futtató készülékekre érhető el, ami érzékenyen érintheti azokat, akik Windows Phone-os mobillal rendelkeznek. A szoftveres oldalon ki kell emelni még azt a lehetőséget is, hogy hangszórók már a Samsung Gear S-sel is vezérelhetőek lesznek. Ennek köszönhetően még csak a mobilt sem kell már kézbe vennie annak, akinek ilyen okosórája van. Ezek nem Bluetooth kapcsolattal működnek, hanem már Wi-Fi-n keresztül kommunikálnak, így szabadabb mozgásteret biztosítanak a felhasználóknak, ami fontos szempont lehet a vásárláskor.

Érdekesség, hogy a Samsung társult a Qobuzzal annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt tudja nyújtani. A Qobuz neve talán sokaknak ismeretlen lehet, egy olyan szolgáltatást nyújt ez a vállalat, melynek keretében kifejezetten magas minőségű zenét hallgathatnak a felhasználók streamelve. Alapjáraton 16 bittel és 44,1 kHz-cel (CD minőség) dolgozik a Qobuz, a Hi-Res jelölésű anyagok pedig már 24 bitesek.

A Samsung Wireless Audio 360 R1, R3 és R5 közelebbről megismerhető az IFA 2015 keretében, ugyanis a Samsung ezeket is kiállítja Berlinben sok más újdonság kíséretében. A három vezeték nélküli hangszóró 200 és 400 dollár között kelleti majd magát, a két végletet az R1 és az R5 képviseli, az R3 pontos ára még várat magára. Arról nincs információnk, hogy ezek mikor kerülhetnek kereskedelmi forgalomba.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward