Shop menü

ÚJ VIZEKRE EVEZ A GARMIN, VÉRNYOMÁSMÉRŐT MUTATOTT BE

Az újdonság gond nélkül fog illeszkedni a Garmin ökoszisztémájába, viszont elég mélyen kell a zsebbe nyúlnia annak, aki meg akarja vásárolni.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Új vizekre evez a Garmin, vérnyomásmérőt mutatott be

A sportolók igényeihez igazodva a Garmin nagyon sok érdekességgel szolgál, a cégnek még szenzoros hátsó lámpája is van kerékpárokra. Vérnyomásmérővel azonban eddig nem próbálkozott, és volt is, aki ezt hiányolta. A továbbiakban azonban már ilyen terméket is biztosít a cég az érdeklődők számára, hiszen megérkezett az Index BPM intelligens vérnyomsásmérő.

Az okosított egészségügyi eszközök területét a Garmin eddig igazából csak kerülgette, mérleget már kínált mobilos szinkronizálási opcióval, de az Index BPM révén most egy nagyobb lépést tett ezen a téren előre. Véleményünk szerint egy komolyabb portfólió kiépítése felé indulhat el a cég. Az elmúlt években megnőtt az igény a kapcsolódó egészségügyi eszközökre, jó példa erre a Withings és az iHealth szép szereplése, de például az Omron is szállít már kapcsolódásra képes vérnyomásmérőt.

Galéria megnyitása

A Garmin mindig arra törekedik a termékeinél, hogy a lehető legmagasabb színvonalon biztosítsa azt, amihez nyúl. Az okosórák terén a vállalat olyan kínálatot épített ki, amiben egészen biztos, hogy mindenki megtalálja a megfelelő megoldást, és a cég a vérnyomásmérő esetében sem vette fél vállról a fejlesztést. Az Index BPM egy klinikailag tesztelt, és minden szükséges minősítéssel rendelkező termék. Ennek köszönhetően az emberek valóban bizalommal kezelhetik majd az általa mért adatokat, és az orvosok is minden további nélkül hitelesen kezelhetik a méréseket.

Galéria megnyitása

Az Index BPM folyamatosan naplózni fog, amikor pedig lehetősége adódik, szinkronizál okostelefonnal, és az adatokat vezeti a Garmin dedikált alkalmazásában. A Garmin Connect minden termék mérési információinak kezelésére alkalmas. Ezen belül az okosóra ás a vérnyomásmérő mérési adatai is össze lesznek fésülve, ugyanúgy ahogy a szintén Index szériás okosmérlegtől érkező információ is vezetve lesz. Ezeknek köszönhetően a felhasználók egy komplex képet kaphatnak az egészségi állapotukról és annak változásairól, akár évekre visszamenőleg, ha kitartanak a vállalat termékei mellett.

Galéria megnyitása

A Garmin Connect rendszeresen emlékeztetni fogja a felhasználókat arra, hogy mérjék a vérnyomásukat, miután egyszer csatlakoztatják az Index BPM-et. Emellett pedig az applikáció arra is fel lett készítve, hogy a mérési adatokat folyamatosan a felhasználó elé tárja. Heti, havi és éves jelentéseket fog készíteni a Garmin Connect, amiben benne lesz minden eredménye a felhasználónak könnyen és jól áttekinthető formában.

Galéria megnyitása

Maga a vérnyomásmérő egyébként nem különösebben izgalmas a felépítését tekintve. Felkaros használatra lett tervezve, ugyanis a legtöbb esetben ezt tartják elfogadottnak és kellően pontosnak. 22 ás 42 cm közötti karhoz lehet majd igazítani, szóval eléggé bőséges az általa lefedett tartomány. Azt kell még tudni ennek kapcsán, hogy képes megjegyezni akár 16 különböző felhasználót is, ami már-már indokolatlanul soknak hangzik. A család három generációjának a vérnyomását gond nélkül le tudja követni egy Index BPM.

Galéria megnyitása

Elvileg nagyon alacsony a termék fogyasztása, de azt nem tudni, hogy a Garmin ezt pontosan milyen módon számolja. A gyári adat szerint 9 hónapon keresztül lehet rendszeresen használni négy darab AAA formátumú elemmel. De persze ennél minden bizonnyal hamarabb megadja magát, ha tényleg 16 ember használja napi rendszerességgel, de lássuk be, ez azért nem túl életszerű.

Galéria megnyitása

A Garmin Index BPM ajánlott fogyasztói ára 150 dollárban lett megszabva, és elsőként az Egyesült Államokban kerül a boltok polcaira.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére