Új világrekordok Trinity APU-val és MSI alaplappal

A Trinity sorozat legerősebb tagja ismét világrekordokat zsebelt be - ezúttal az MSI FM2-A85XA-65-ös alaplapjában.

Új világrekordok Trinity APU-val és MSI alaplappal

A legfrissebb világrekordok BCLK, illetve memória órajel kategóriában születtek, méghozzá egy A10-5800K típusú Trinity APU egység, egy MSI FM2-A85XA-G65-ös alaplap és 2 x 4 GB-nyi G.Skill TridentX memóriamodul használatával.

A rendszer tartalmazott még egy 128 GB-os SSD meghajtót, valamint egy 1200 wattos tápegységet is. A 3DMark Vantage teszt alkalmával folyékony nitrogén alapú hűtés teljesített szolgálatot az APU egység felett, míg a memória órajel világrekord alkalmával a fentebb látható folyadékhűtés próbált megtenni minden tőle telhetőt a siker érdekében.

Az új rekordok a neves tuningmester, alvinkenzo nevéhez fűződnek, aki első körben a 170,5 MHz-es BCLK-val, míg második körben a 2844,2 MHz-es effektív DDR3-as memóriaórajellel aratott sikert. Utóbbi esetben a 2 x 4 GB-nyi G.Skill TridentX memóriamodul CL11-12-12-32-es időzítéssel üzemelt, méghozzá léghűtés alkalmazása mellett.

A rendszeren beépített videóvezérlő használatával egy 3DMark Vantage teszt is lefutott, igaz, itt már szerényebb, 2650 MHz-es órajelen ketyegtek a memóriamodulok, az IGP pedig igen magas, 1542 MHz-es órajelen üzemelt. A processzor mindkét modulja aktív volt, maga az egység pedig 1,744 voltos feszültség alkalmazása mellett 5963,94 MHz-es órajelen ketyegett. Ehhez az órajelhez 142 MHz-es BCLK és 42x-es szorzó tartozott.

A teszt lefutása után igen figyelemre méltó eredmény született: a 3DMark Vantage performance presetje 10066 pontot adott a konfigurációnak.

Gratulálunk a szép eredményekhez!

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward