Új világrekord született, ezúttal ASRock alaplappal

Az ASRock Z77 OC Formula alaplapját használva Nick Shih új világrekordot állított be egy tuningolt Core i7-3770K processzor segítségével.

Új világrekord született, ezúttal ASRock alaplappal

A tuing alkalmával a Nick Shih közreműködésével megalkotott ASRock Z77 OC Formula alaplapban egy Core i7-3770K típusú processzor kapott helyet. Az előkészületek alkalmával az volt a cél, hogy sikerüljön megdönteni az éppen aktuális processzor-órajel világrekordot.

Az említett alaplapban a Core i7-3770K processzor mellett 2 x 2 GB-nyi  DDR3-as GSKill rendszermemória és egy Radeon HD 4350-es videokártya kapott helyet, a processzor megfelelő hűtéséhez pedig folyékony nitrogén helyett ezúttal folyékony héliumot alkalmaztak – áll az ASRock hivatalos közleményében.

A próbálkozások eredménye végül siker lett, ugyanis 1,92 voltos magfeszültség alkalmazása mellett egyetlen aktív processzormag alkalmazásával és a Hyper-Threading technológia kikapcsolásával magas, 7136,4 MHz-es órajelet sikerült elérni.

 

Az említett eredményt 113,28 MHz-es BCLK órajel és 63-as szorzó segítségével sikerült abszolválni, ami kategórián belül új világrekord beállítását jelenti.

Az eredménynek Nick Shih és az ASRock illetékesei különösen örülnek. Nick Shih számára különösen örömteli a siker, ugyanis egy olyan alaplappal sikerült elérnie a legfrissebb világrekordot, amelynek megtervezésében ő is aktív szerepet vállalt.

A hitelesített CPU-Z eredményt itt találják az érdeklődők.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward