Új világrekord: Richland APU 8,2 GHz-es CPU magórajelen

A The Stilt névre hallgató finn tuningcsapat júniusban még csak 8000,48 MHz-ig jutott, most azonban sikerült magasabbra emelniük a lécet, így ezúttal saját korábbi világrekordjukat küldték nyugdíjba.

Új világrekord: Richland APU 8,2 GHz-es CPU magórajelen

Egy finn tuningcsapat, amelynek tagjai a "The Stilt" nevet választották maguknak, meglehetősen komoly eredményt ért el, ugyanis addig küzdöttek, míg egy A10-6800K típusú Richland APU-ból ki nem sajtolták az utolsó megahertzet is. A munka gyümölcseként új világrekordot sikerült beállítaniuk.

A finnek tuning konfigurációjának gerincét egy ASUS F2A85V Pro alaplap adta, amelyben a fentebb említett Richland APU egység foglalt helyet némi rendszermemória és egy videokártya társaságában. Az A10-6800K hamar megkapta az ilyenkor szokásos párologtató hengert, amibe természetesen folyékony nitrogén került. A csapat júniusban már elért egy világrekordot, amelynek keretén belül 126,99 MHz-es BCLK és 2,008 voltos CPU magfeszültség alkalmazása mellett 8000,48 MHz-es CPU magórajelet prezentáltak.

Az új világrekord. A kép nagyítható!
Az új világrekord. A kép nagyítható!

A srácok persze nem adták fel, ugyanis hittek benne, hogy a korábban felállított világrekord kitartó munkával megdönthető.

A kitartást siker koronázta, ugyanis most ugyanez a csapat 8203,1 MHz-es CPU magórajelet ért el, természetesen megint e leggyorsabb Richland APU alkalmazásával. Az új rekordhoz 130,21 MHz-es BCLK-ra, 63-as szorzóra és 1,968 voltos CPU magfeszültségre - na meg némi folyékony nitrogénre és annál is több kitartásra - volt szükség.

Gratulálunk az új világrekordhoz!

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward