Új világrekord: memória modul DDR3-3467 MHz-en

A Corsair illetékesei örömmel jelentették be, hogy tesztlaborjukban – egy tuningmesternek hála – sikerült megdönteni a memória-órajel világrekordot, ami immár DDR3-3467,8 MHz. A szénné tuningolt Corsair Dominator GT CMGTX6-os memória modulok a teszt alkalmával 1733,8 MHz-es valós órajelen üzemeltek.

Új világrekord: memória modul DDR3-3467 MHz-en

A Corsair illetékesei örömmel jelentették be, hogy tesztlaborjukban sikerült megdönteni a memória-órajel világrekordot, ami immár DDR3-3467,6 MHz.

A tesztrendszer egy ASUS Crosshair V Formula alaplapre épült, amelyben egy Corsair Dominator GT CMGTX6-os memória modult használtak, egy AMD FX-8150-es processzor társaságában, és (mondhatni természetesen) mindkettőt folyékony nitrogénnel hűtötték. A rendszer tápellátásáról egy Corsair Professional Series Gold AX1200-as, teljesen moduláris felépítéssel rendelkező tápegység gondoskodott.

A szóban forgó memória modul 1 GB-os kapacitással bír és a gyártó extrém teljesítményű memóriamoduljai közé tartozik. Az FX-8150-es processzor a sikeres tuning végén 4045,6 MHz-es magórajelen ketyegett, ami 288,97 MHz-es buszsebesség és 14-es szorzó alkalmazásával valósult meg. A CPU esetében 1,692V-os magfeszültséget alkalmaztak. A memória esetében nem tudható, hogy pontosan mekkora üzemi feszültséget alkalmaztak, csak az, hogy a 3467 MHz-es világrekord órajelhez CL11-13-13-31-es időzítés társult.

Az eredmény mindenesetre nagyon szép. Aki további információkra is kíváncsi, látogasson el ide. A világrekorddal kapcsolatos hitelesítés itt található.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward