Új világrekord a Gigabyte GA-Z77X-UP7-es alaplapjával

A szóban forgó, rendkívül jól felszerelt alaplap kifejezetten a tuningmestereket veszi célba.

Új világrekord a Gigabyte GA-Z77X-UP7-es alaplapjával

A gyártó GA-Z77X-UP7-es alaplapja hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban. A különleges, jól felszerelt deszka legfontosabb tulajdonságaival kapcsolatban már most is rendelkezésre állnak a szükséges információk, sőt, a termék már bizonyított is: segítségével HiCookie beállított egy új processzor-órajel világrekordot.

A GA-Z77X-UP7-es alaplap tízrétegű nyomtatott áramköri lapra épül és 32 fázisú digitális tápellátással rendelkezik. Az Intel Z77 Express lapkakészletét alkalmazó újdonság LGA-1155-ös processzorfoglalattal bír, amelyben Sandy Bridge vagy Ivy Bridge processzor egyaránt helyet kaphat. A deszka összesen négy darab PCI Express 3.0 x16-os slot használatát teszi lehetővé, de rajtuk kívül egy ötödik PCI Express 3.0 x16-os bővítőhely is rendelkezésre áll, amely közvetlenül a processzorhoz kapcsolódik. A narancssárga bővítőhelyekhez a processzor 16 darab PCIe sávja kétutas kapcsolókon és PEX8747-es hídchipen keresztül kapcsolódik. Amennyiben az adott videokártyát a fekete PCI Express 3.0 x16-os bővítőhelyre pakoljuk, úgy a PCIe hídchip kikapcsol és a processzor 16 darab PCIe sávja közvetlenül a fekete PCI Express 3.0 x16-os slothoz csatlakozik. Ezzel a módszerrel elkerülhetőek a PCIe hídchip alkalmazásakor jelentkező késleltetés okozta kellemetlenségek.

Az új alaplap rengeteg hasznos szolgáltatást kínál a tuningmesterek számára. Ilyen extra, hogy a BIOS-ok között egyszerűen, kapcsolók segítségével válthatunk, de van a kínálatban Debug LED kijelző, LN2 mód és néhány feszültségmérő pont is. A memóriafoglalatok környékén találjuk az OC Touch funkció nyomógombjait: a felső „+” és „-” gombokkal a processzor szorzóját, az alsó gombokkal pedig a BCLK értékét módosíthatjuk.

Annak érdekében, hogy a vállalat megmutassa, mire képes az új alaplap, HiCookie, a Gigabyte házi tuningmestere egy Core i7-3770K processzort és néhány egyéb komponenst pakolt az alaplapba, majd folyékony nitrogén alapú hűtés mellett megpróbált világrekord CPU magórajelet elérni.

 

A próbálkozást siker követte: a Core i7-3770K processzor magórajelét egyetlen aktív CPU mag alkalmazása mellett 7102 MHz-ig sikerült emelni, ami új világrekord. A Hyper-Threading támogatás ki volt kapcsolva, a processzor pedig 1,968 voltos magfeszültség és -188 Celsius fokos üzemi hőmérséklet mellett dolgozott. A tuning eredményéről csak egy CPU-Z hitelesítést sikerült készíteni, majd a rendszer azonnal újra is indult.

A friss eredmény a HWbot.org weblapján egyelőre még nem jelent meg, itt még a korábbi világrekord van érvényben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward