Új videokártyák a Zotac és a Leadtek műhelyéből

Új videokártyák a Zotac és a Leadtek műhelyéből

Alacsony profillal és kétslotos felépítéssel érkezik a Zotac újdonsága

A Zotac kínálatában egy alacsony profilú, tuningolt GPU-val ellátott GeForce GTX 650-es videokártya jelent meg. A kompakt felépítéssel érkező újdonság jó választás lehet kompakt asztali számítógép, illetve akár HTPC építésénél is - már amennyiben az adott PC ház esetében van lehetőség kétslotos videokártya alkalmazására.

A Zotac GTX 650 LP típusjelzéssel ellátott videokártyája ezúttal is GK107-es GPU köré épül, ami 384 CUDA magot tartalmaz és 128-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a fedélzeti memóriához. A GPU a referenciának minősülő 1058 MHz helyett immár 1071 MHz-en ketyeg, azaz átesett némi tuningon. A terméken elhelyezett 1 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória 5 GHz-es effektív órajelen ketyeg, ami megegyezik a referencia értékkel.

A monolitikus felépítésű, azaz egy tömbből álló videokártya hűtő alumínium lamellákból álló alumínium tömbből készült, a hűtőbordák között pedig egy 50 milliméter átmérőjű, nagymennyiségű levegő megmozgatására képes ventilátort helyeztek el.

A friss videokártya PCI Express tápkábel alkalmazását nem igényli, tökéletesen elketyeg a PCI Express slotból felvett árammal. A videó kimenetek között ezúttal egy dual-link DVI, egy HDMI 1.4a, valamint egy D-Sub port lapul. Az egyelőre nem derült ki, hogy a Zotac újdonsága pontosan milyen ajánlott végfelhasználói árral érkezik.

A Leadtek két új GeForce GTX 650 Ti videokártyával jelentkezik

A két friss termék közül a WinFast GTX 650 Ti 2 GB Hurricane modell az érdekesebb, az ugyanis kétszer több fedélzeti memóriát alkalmaz, mint az átlagos referencia megoldások, valamint jóval combosabb hűtéssel érkezik, mint társa. A Standard modell ezzel szemben csak 1 GB-nyi fedélzeti memóriával és egy ventilátort alkalmazú hűtéssel gazdálkodhat.

Közös tulajdonság, hogy a Hurricane és a Standard modellek esetében egyformán referencia órajelek állnak rendelkezésre: a GK106-os GPU 925 MHz-es alap órajalen ketyeg, a 128-bites adatsín végén lógó GDDR5-ös fedélzeti memória pedig mindkét esetben 5,4 GHz-es effektív órajelen üzemel.

Az új videokártyák közül a WinFast GTX 650 Ti 1 GB Standard kiadás egy dual-link DVI, egy HDMI és egy D-Sub videó kimenetet kínál, ezzel szemben a WinFast GTX 650 Ti 2 GB Hurricane esetében egy dual-link DVI, egy D-Sub, egy HDMI és egy DisplayPort videó kimenettel gazdálkodhatunk.

Hűtés tekintetében szintén van némi különbség az újdonságok között, ugyanis a Hurricane modell egy kétslotos, két ventilátorral ellátott megoldást alkalmaz, amely nem csak halkabban, de hatékonyabban is üzemel, mint a referencia videokártya hűtők. A Standard kiadás – amely kompakt, 145 milliméter hosszú nyomtatott áramköri lapra alapoz – már egy Arctic Accelero L2-es videokártya hűtőt alkalmaz.

Az sajnos nem derült ki, hogy a friss videokártyák pontosan mennyibe kerülnek majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward