Új videokártyák a Matrox-tól: itt az M sorozat

A Matrox neve manapság egyre ritkábban hallható a videokártya piacon. A vállalat most új termékekkel töri meg az eddigi csendet: a Matrox bejelentette új, M-sorozatú kártyáinak érkezését, amelyek között találunk olyan modellt is, amely akár 4 különálló monitor kezelésével is képes megbirkózni.

Új videokártyák a Matrox-tól: itt az M sorozat

A Matrox neve manapság egyre ritkábban hallható a videokártya piacon. A vállalat most új termékekkel töri meg az eddigi csendet: a Matrox bejelentette új, M-sorozatú kártyáinak érkezését, amelyek között találunk olyan modellt is, amely akár 4 különálló monitor kezelésével is képes megbirkózni. Teljesen mindegy, hogy az egységek vízszintes (landscape) vagy függőleges (portrait) módban üzemelnek, sőt az is, hogy azonos, vagy monitoronként eltérő felbontást használnak-e.

A sorozat képzeletbeli ranglistájának csúcsán az M9140-es modell foglal helyet, amely a gyártó saját csatlakozóin kívül hagyományos kimeneteket is tartalmaz, így VGA vagy DVI csatlakozóval felszerelt monitorokkal egyaránt képes együttműködni. A kártya négy monitort, különböző felbontások mellett is tud működtetni, az egység maximum 1920 x 1200-as felbontással áll a megjelenítők rendelkezésére.

Az M1940-es modellen kívül további három kártya található a kínálatban: az egyik M9120 Plus típusjelzéssel kerül forgalomba, ez a modell PCIE x16-os és PCIE x1-es változatban egyaránt megvásárolható lesz. A kártya egy speciális kábel segítségével négy analóg monitort is képes kezelni akár 2048x1536 pixeles felbontás mellett is. A PCIE x1-es kártyát a gyártó főként olyan környezetekbe ajánlja, ahol kedvező ár ellenében szeretnének több monitort kezelni. Az M9125-ös példány akár 2560x1200 pixeles natív felbontással rendelkező monitorokkal is elbír, így gyakorlatilag a legtöbb 30 hüvelykes LCD monitorhoz használható. Az M családba tartozó egységek 512 MB memóriával vannak ellátva.

A Matrox M-sorozatú videokártyái passzív hűtéssel vannak ellátva, amelynek köszönhetően hangtalanul üzemelnek és mindössze egyetlen bővítőhelyet foglalnak el.

Az új videokártyák hamarosan, várhatóan augusztus folyamán jelennek meg kereskedelmi forgalomban: a legkisebb, azaz az M9120-as modell PCIE x16-os és PCIE x1-es változatának ára egyaránt 259 dollár lesz, míg a négy digitális és analóg monitor kezelésére képes egység, vagyis az M9140-es kártyáért 600 dollárt kér a gyártó. A speciális, négy analóg monitor kezeléséhez szükséges kábel 100 dollárba fog kerülni. Az új videokártyák rendelkeznek WHQL minősítéssel, így Windows Vista és Windows XP operációsrendszerekkel gond nélkül lehet majd őket használni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward