Új vezeték nélküli fülhallgató és hangszórók az LG-től

A Music Flow P5 egy klasszikus újdonság lesz, a SoundPop 360 pedig egy divatos hangkeltőnek ígérkezik. Az új TONE Ultra pedig remek hangzással és kellemes árral hódíthat.

Új vezeték nélküli fülhallgató és hangszórók az LG-től

Ezúttal vezeték nélküli hangkeltőket vehetünk közelebbről szemügyre az LG-nek köszönhetően. A Dél-Koreai gyártó Bluetooth-os kiegészítők hármasával rukkolt elő, melyekből kettő külső hangszóró, az utolsó pedig egy fülhallgató.

LG TONE Ultra (HBS-810)

Az LG idén már több olyan vezeték nélküli sztereó fülhallgatót is letett az asztalra, ami a nyakszirtre illeszkedik, és most egy újabb termékkel bővült ezeknek a sora. Bemutatkozott az új LG TONE Ultra, ami a dél-koreaiak sajtóközleménye szerint alapvetően egy középkategóriás megoldás lesz. Az újdonság a HBS-810 típusjelzés alapján lesz pontosan beazonosítható, vagyis a HBS-800 utódjának tekinthető. A tervezés során ezúttal kifejezetten a lehető legjobb zenei élményre helyezte a gyártó a hangsúlyt. Sajnos sok konkrétumra nem derült fény, de ez vélhetően azt jelenti, hogy az új TONE Ultra támogatni fogja a Bluetooth apt-X kiterjesztését is. Az LG Prémium hangminőségről beszél, és talán nem alaptalanul, tudniillik a vállalat szakemberei a JBL munkatársainak segítségére támaszkodva fejlesztették a HBS-810-et.

A friss TONE Ultra modell a dél-koreaiak jogvédett, négyrétegű hangkeltő technológiáját (Quad-Layer Speaker Technology™) alkalmazza. A hangkép a sajtóanyag alapján eléggé populárisra sikeredett: a mély és a középső tartomány is kiemelkedő lesz. A rendkívül flexibilis, szilikonból készült füldugók a hallójáratot teljesen kitöltik, így a hangok még szebben szólalnak meg, és a külső zajok nagy részének pedig nyugodtan búcsút lehet mondani. A felhasználó átadhatja magát a zene élményének, minimális oda nem illő hang juthat csak be. Használaton kívül a kábelek behúzódnak a nyakon ülő részbe, így nem kell attól tartani, hogy a lóbálódzó részek megsérülnek vagy kellemetlenséget okoznak, például beakadnak valamibe. Az irányításért felelős billentyűk is az alsó egységen vannak, és könnyen elérhetőek, így egyszerűen lehet a zenék hangerejét szabályozni, vagy tekerni.

Az LG pozitívan tekint a jövőbe, és joggal várhat szép eladási eredményeket az új TONE Ultrától. Az első ilyen eszköz megjelenése, 2010. októbere óta a vállalat több mint 10 millió példányt adott el ezekből. Ráadásul itt már egy egészen sokrétű megoldással gazdagodhatnak a vásárlók, ami a közlemény szerint egészen kedvező árért cserébe lesz hazavihető.

LG SoundPop 360

Az LG két hordozható hangszórója nagyon eltérő dizájnnal került bevetésre, így már a készülékek megjelenése döntő szerepet játszhat a vásárláskor. Az igazán különleges a SoundPop 360, ami egy hengeres testet öltött magára. Az LG közleménye szerint ennek a kialakítását a kávés termosz ihlette, és kifejezetten nagy figyelmet szenteltek arra, hogy könnyedén hordozható legyen, és minden környezetbe remekül passzoljon. A hangminősége előreláthatólag jó lesz a kompakt kialakításához képest, ami talán annak is köszönhető, hogy kollaborációban dolgozott rajta az LG otthoni szórakoztató rendszerekért felelős részlege a mobil kommunikációs szekcióval. A 360 fokos hangszórónak köszönhetően a zenét mindenki ugyanúgy élezheti majd függetlenül attól, hogy hol áll az aprósághoz viszonyítva. Kellően nagy akkumulátorral lett felvértezve a SoundPop 360, ennek köszönhetően egy töltéssel akár 20 órán át is folyamatosan adhatja majd a ritmust, ami eléggé szép teljesítmény.

LG Music Flow P5

Az LG Music Flow P5 a fenti megoldással szemben már egy hagyományosabb testet öltött, talán még a retrós jelző is passzolhat rá, hiszen olyan a külseje, mint egy miniatűr asztali rádióé. Ez a készülék a Music Flow P7 kistestvére, amit szintén idén, még januárban mutatott be az LG. A Music Flow P5 egyetlen feltöltést követően 15 órányi, megszakítás nélküli zenehallgatásban lesz társa a jövendőbeli tulajdonosoknak. Igazán sokszínű termékről beszélhetünk ebben az esetben, hiszen csak a sajtóképeken már hét különböző színkombinációban bukkan fel, és nem kizárt, hogy ott még nem is szerepel az összes kivitel. Érdekességképpen kiemelendő a neve mellett az Auto Music Play funkció, ennek köszönhetően magától elindul majd a P5-ön a lejátszás, ha a korábban hozzá társított, zenélő okostelefon a Bluetooth hatósugarán belülre kerül.

Mindkét új hangszóró Multi Point támogatással érkezik, ez azt jelenti, hogy több hangforráshoz lesznek képesek csatlakozni. Igény szerint így akár két mobilról vezérelhetőek és szólhatnak rajtuk a lejátszani kívánt zenék. A Dual Play technológia pedig azt teszi lehetővé, hogy két különböző hangszóró, így például egy Music Flow P5 és egy SoundPop 360 csatlakozhasson egy mobilhoz. A TV Sound Sync képesség pedig arra jó, hogy a Bluetooth kompatibilis televízió hangját kiterjessze a felhasználó az apró hordható kütyükre is.

Az LG két Bluetooth-os hangszórója, valamint az új vezeték nélküli fülhallgatója a berlini IFA keretében lesz közelebbről megismerhető szeptember 4. és 9. között. A SoundPop 360 és a Music Flow P5 árazásáról és a megjelenésük időpontjáról egyelőre nem esett szó, talán az IFA-n új információkat is kapunk velük kapcsolatban. Az LG TONE Ultra (HBS-810) még augusztusban kereskedelmi forgalomba kerülhet, idővel az Egyesült Államokban, Európában és Ázsiában is megvásárolható lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward