Új vezérigazgatót talált az Intel igazgatótanácsa

A hosszadalmas keresés végül az ideiglenes elnök-vezérigazgató véglegesítésével zárult, így Robert Swan vezeti tovább a céget.

Új vezérigazgatót talált az Intel igazgatótanácsa

Az Intel legutóbbi elnök-vezérigazgatója, Brian Krzanich még tavaly júniusban mondott le pozíciójáról, ugyanis túl közeli kapcsolatba került az egyik beosztottjával, ezzel pedig megsértette az Intel belsős szabályzatát. Krzanich távozását követően ideiglenes elnök-vezérigazgatót neveztek ki a vállalat élére, így azóta a vállalat pénzügyi vezetője, Robert Swan tölti be ezt a pozíciót.

Galéria megnyitása Komoly reményeket fűznek az új elnök-vezérigazgatóhoz A vállalatnál az elmúlt hónapokat azzal töltötték, hogy megtalálják a legmegfelelőbb embert az elnök-vezérigazgatói posztra, így nem csak házon belül, de házon kívül is alaposan megvizsgálták a lehetséges jelölteket. A válogatás végül meglepő eredménnyel zárult: az igazgatótanács úgy döntött, Robert Swan olyan kiváló munkát végzett az elmúlt hét hónap folyamán, amely alapján megérdemli az elnök-vezérigazgatói posztot, így az ideiglenes vezetőt most véglegesítették. Robert Swan ezzel együtt az igazgatótanácsban is kap egy széket.

Az 58 éves Robert Swan 2016 októbere óta dolgozik az Intelnél, méghozzá pénzügyi vezetőként, de előtte is számos nagy és neves vállalatnál töltött be különböző pénzügyi pozíciókat, sőt, a Webvan Group-nál még elnök-vezérigazhatóként is helyt kellett állnia. Az Intel 50 éves fennállásának hetedik elnök-vezérigazgatója meglehetősen furcsa választás, hiszen ezúttal nem technológiai és műszaki tapasztalatokkal rendelkező szakember került a vállalat élére, hanem egy pénzügyi szakértő. Furcsaság ide vagy oda, az új vezető is ugyanazt a stratégiát követi majd, ami eddig is érvényben volt: az Intel megtesz mindent annak érdekében, hogy minél több piaci részesedést szerezzen a dinamikusan növekvő szegmensekben, mint amilyen az adatközpontok, a mesterséges intelligencia és az önvezető autók piaca, de ezzel együtt a PC üzletágra is nagy figyelmet fordítanak majd.

Robert Swan helyét ideiglenesen Todd Underwood veszi majd át addig, míg meg nem találják a legalkalmasabb embert a megüresedett pénzügyi igazgatói posztra.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward