Új változatot kapott a Galaxy S4 mini

A Galaxy S4 mini plus már 64 bites alapokra épül, de ezúttal is csak az Android 4.4 fut rajta.

Új változatot kapott a Galaxy S4 mini

A Samsung ezúttal egy kiöregedőfélben levő nevet vett elő és pluszosított. A Galaxy S4 mini plusszal ismerkedhetünk meg az alábbiakban, ami a középkategóriás kínálatot erősíti, és minden különösebb felhajtás nélkül került forgalomba. A specifikációját tekintve az újdonság közvetlenül a Galaxy Ace 4 felett helyezkedik el a Samsung termékpalettáján.

Az Galaxy S4 legfrissebb variánsa mindössze 4,3 hüvelykes, tehát örömmel vehetik azok az érdeklődők az érkezését, akik egy kisebb méretű, kompaktabb okostelefont szeretnének vásárolni mostanában. A felhasznált panel Super AMOLED technológiát alkalmaz, így élénk színvilág és nagyon jó kontraszt jellemzi a széles betekintés szögek mellett, a felbontása 960 x 540-es, ami 256 PPI-s pixelsűrűséget eredményez. Az előlapján megtalálhatóak a tipikus, Samsung okostelefonoknál megszokott billentyűk, felül pedig egy 1,9 megapixeles kamerát rejt a masina. Ez az egység még nem a szelfizés jegyében született, de akkor sem fog zavarba jönni, ha a videóhívások mellett néhanapján egy önarcképet is meg kell örökítenie. A főkamera már sokkal inkább alkalmas fényképezésre, ebben az esetben már egy 8 MPixeles megoldásról beszélhetünk, ami mellett akad még egy LED-es segédfény is, ami jó szolgálatot tehet rosszabb környezeti viszonyok mellett. Ha videózásra kerülne a sor, akkor 1080p-s felvételek készítését támogatja az okostelefon.

A készülékben már egy olyan chip lapul, ami 64 bites. Egy Snapdragon 410 besorolású chipről, nevezetesen a Qualcomm MSM8916-ról beszélhetünk, ami négy Cortex-A53 processzormagot foglal magába és 1,2 GHz-es frekvencián tevékenykedhet, ha minden erejét latba kell vetnie. A grafikus munkát egy Adreno 306 „vállalta magára”, ez a feldolgozó egység nem túl acélos, de a viszonylag visszafogott felbontás sokat segíthet a helyzetén. A rendszermemória 1,5 GB-os kapacitással várja, hogy munkába állhasson – ez az esetek többségében már elegendő lehet, de bőségesnek semmi esetre sem nevezhető. A tárhely pedig egészen szűkös alapjáraton, mindössze 8 GB-tal szolgál a készülék az érdeklődőknek. Természetesen lehet ezt bővíteni, szóval egy microSD kártyával pillanatok alatt fentebb tornászható a szabad terület. A kapcsolati képességek terén a 4G LTE hálózati modem meglétét kell kiemelni, ami 150 Mbps-os letöltési sebesség elérését teszi lehetővé ideális körülmények között, valamint az NFC chipért is jár egy piros pont a Samsungnak. Ezen felül van még a tarsolyában 802.11 a/b/g/n Wi-Fi (kétsávos), apt-X-et is támogató Bluetooth 4.0 LE modul és A-GPS vevő, sőt mi több, az FM rádió sem hiányzik belőle.

Eddig még egészen kellemes masina képét festi a Galaxy S4 mini plus, viszont a szoftveres oldal tekintetében csúnyán leszerepel. A Samsung valamilyen oknál fogva az Android 4.4 KitKattel indította útnak, és jó eséllyel frissítés formájában sem lesz rá elérhető a Lollipop. Ez azért is aggasztó, mert egy relatíve régi rendszerről van szó, és a már említett Ace 4 is Android 5.0-t futtat, továbbá maga a hardver 64 bites, de ez mit sem ér, mert a KitKat egyszerűen még nem is támogatja. A külcsín semmi jellegzetes vonással nem bír, a megszokott Samsung formavilágot örökíti tovább. A telefon térfogata 124,6 x 61,3 x 8,9 milliméteres, a tömege pedig csak 107 gramm. Az üzemidejéről egy 1900 mAh-s akkumulátornak kell gondoskodnia, ami nagyjából átlagos produkciót nyújthat majd.

A Samsung Galaxy S4 mini plus nem minden piacon ezzel a névvel tűnik fel, vannak olyan régiók, ahol Galaxy S4 Value Editionnek hívják. Az ára Európa-szerte 190 és 240 euró között mozog, itthon 60 ezer forint környékéről indul kártyafüggetlenül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward