Új üzleti noteszgépek Lenovo és Toshiba módra

A Lenovo és a Toshiba kínálatában egy-egy új, üzleti kategóriás noteszgép jelent meg. A Toshiba terméke az Intel előző generációs mobil platformjára alapoz, míg a Lenovo friss ThinkPad noteszgépe a legújabb mobil Intel lapkakészletet és a Sandy Bridge architektúra köré épülő processzorokat használja.

Új üzleti noteszgépek Lenovo és Toshiba módra

A Lenovo és a Toshiba kínálatában egy-egy új, üzleti kategóriás noteszgép jelent meg. A Toshiba terméke az Intel előző generációs mobil platformjára alapoz, míg a Lenovo friss ThinkPad noteszgépe a legújabb mobil Intel lapkakészletet és a Sandy Bridge architektúra köré épülő processzorokat használja.

Toshiba Tecra A11-1HZ

Az újdonság 15,6 hüvelykes képátlójú kijelzővel érkezik, amely LED-es háttérvilágítást alkalmaz és 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett üzemel. A processzor szerepét ennél a konfigurációnál egy 2,53 GHz-es Core i3-380M modell tölti be, rendszermemóriából pedig 4 GB-nyi DDR3-as So-DIMM RAM áll rendelkezésre. Az adatok tárolásáról egy 320 GB-os (7200 RPM) merevlemez gondoskodik, a videó vezérlő szerepét pedig a processzorban lapuló, első generációs Intel HD Graphics megoldás tölti be.

A konfiguráció Gigabites Ethernet porttal, 802.11 b/g/n típusú WiFi adapterrel, 2.1-es Bluetooth adapterrel és DVD-íróval is rendelkezik. A felsoroltak mellett egy Express Card slot, egy HD webkamera és egy mini-DisplayPort videó kimenet is a kínálat részét képezi.

A Toshiba Tecra A11-es sorozatába tartozó A11-1HZ konfiguráció 769 eurós ajánlott végfelhasználói áron kerül forgalomba, méghozzá hamarosan.

[bold]

Hamarosan elérhető a Lenovo ThinkPad Edge E420s is[/bold]

A Lenovo ThinkPad Edge szériája az E420-as konfigurációkkal bővül, amelyek mindannyian 14 hüvelykes képátlójú kijelzővel érkeznek. Az új notebookokat elsőként a CES alkalmával, január elején lehetett megtekinteni, ám az E420-as család érkezésére egészen mostanáig kellett várni.

A kifejezetten üzleti felhasználóknak szánt E420-as konfigurációk matt fekete festéssel érkeznek, 14 hüvelykes képátlójú Infinity Glass típusú kijelzőjük pedig LED-es háttérvilágítás és 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett működik. Az újdonságok 2,1 GHz-es Core i3-2310M, vagy 2,3 GHz-es Core i5-2410M típusú processzorral, valamint modelltől és választásunktól függően 2 GB-nyi, illetve 4 GB-nyi DDR3-as rendszermemóriával érkeznek. Merevlemezből 250 GB-os vagy 320 GB-os példány áll rendelkezésre, de igény esetén akár 128 GB-os SSD meghajtóval is megvásárolhatjuk az adott terméket.

A videó vezérlő szerepét ezúttal is a processzorba integrált Intel HD Graphics egység tölti be, de mivel Sandy Bridge architektúra köré épülő központi egységekről van szó, így az ütőképesebb, második generációs Intel HD Graphics vezérlőt kapjuk. A termékek minden esetben tartalmaznak DVD-írót, ujjlenyomat-olvasót és 802.11 b/g/n típusú WiFi adaptert. A beépített HD webkamerával is ellátott rendszerek egy 48,8 wattórás akkumulátorral érkeznek.

Az operációs rendszer szerepét egy 64-bites Windows 7 Home Premium vagy Professional szoftverre bízhatjuk, amely természetesen előtelepítve érkezik. Az egy év garanciával forgalomba kerülő ThinkPad Edge E420s konfigurációk alapára 699 dollár. Az újdonságok szállítását nyolc munkanapon belül kezdi meg a gyártó. Az egyes Lenovo ThinkPad Edge E420s konfigurációkkal kapcsolatban további információk itt találhatóak, és a honlapon az is kiderül, hogy nemsokára befutnak az E220s-ek is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward