Új, ütőképes Kinect érkezik a PC piacra

A frissített Kinect szenzor egyszerre akár hat ember mozgását is képes lesz követni.

Új, ütőképes Kinect érkezik a PC piacra

A Microsoft következő generációs Kinect vezérlője kulcsfontosságú szerepet tölt be a nemrégiben leleplezett nextgen konzolban, az Xbox One-ban. A termék minden egyes Xbox One csomagban jelen lesz és a PC-ken is be fog mutatkozni.

A Kinect for Windows blog beszámolója szerint a Microsoft 2014 folyamán teszi elérhetővé az új, frissített Kinect szenzort a PC-s felhasználók számára. Az új vezérlőhöz természetesen friss SDK, azaz szoftverfejlesztői csomag is jár majd. Hogy melyek a legfontosabb területek, ahol változásokra számíthatunk? Nos, tulajdonképpen komoly frissítésről beszélhetünk, ami több területet is érint.

A beépített HD kamera ezentúl egy újfajta technológia bevetésével vizsgálja a mélységet, vagy ha úgy tetszik, az előtte lévő személyek távolságát. A Time-of-Flight eljárás lényege abban rejlik, hogy a rendszer vizsgálja, mennyi időt kell megtenniük a fotonoknak, hogy lepattanhassanak a kamera látószögén belül elhelyezkedő tárgyról, illetve személyről. A Microsoft szakemberei szerint az új eljárás a jelenleg alkalmazott Kinect technológiánál sokkal precízebb, így a fejlesztőknek lehetőségük nyílik az apróbb, kevésbé látványos mozdulatok követésére is, amelyek a kevésbé precíz eljárások alkalmazása miatt eddig nem érzékelt a rendszer.

A fentebb említett technológiák mellé ütőképes csontváz-modellező technológia is jár. A rendszer segítségével a hüvelykujj és az ujjbegyek egymástól való megkülönböztetésére is lehetőség lesz. A következő generációs Kinect egyszerre akár hat felhasználó mozdulatainak követésére is képes lesz.

A Microsoft kibővíti azon környezetek számát is, amelyekben hatékonyan használható a Kinect. Az új kamera látószöge 60 fokkal szélesebb lesz, mint a mai megoldásé, így a rendszer többféle méretű és elrendezésű szobában is hatékonyan használható lesz. Az új Kinect aktív infravörös fényt használó rendszert is kap, így sötétben is működhet.

Az újdonságban jelen lesz egy friss mikrofontömb is, amellyel hatékonyabban meg tudja különböztetni egymástól a háttérben hallható hangokat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward