Új űrséta-rekordot állít fel egy nő

Sunita Williams a leghosszabb űrséta női világrekordját állított fel a Nemzetközi Űrállomás (International Space Station (ISS)) körül tett kirándulásával.

Új űrséta-rekordot állít fel egy nő

Sunita Williams a leghosszabb űrséta női világrekordját állított fel a Nemzetközi Űrállomás (International Space Station (ISS) körül tett kirándulásával. A séta során Williams összesen 22 órát és 27 percet töltött vákumban.

Az előző rekordot - 21 órát - Kathy Thornton tartotta. Williams december óta három űrsétán vett részt mielőtt a múlt héten elindult volna a negyedikre, amellyel világrekordot döntött. Az űrsétát Michael Lopez-Alegria parancsnokkal együtt tette meg, akinek ez már a nyolcadik gyaloglása volt az űrben. A két asztronauta az ideiglenes rendszer állandóvá való alakításán, pontosabban a hűtőlyukak befejezésén dolgozott, jelentette a NASA.

A pár két korábbi űrsétája során kezdte meg ezt a munkát. Ezúttal a hűtőfolyadék irányát is megváltoztatták, valamint segítettek helyreállítani egy fűtőberendezést, amelyet az ideiglenes hűtőrendszer részeként használnak. Williamsnek és Lopez-Alegria-nak most újra fel kell tölteniük az űrruhájuk akkumulátorát, hogy felkészülhessenek a következő tervezett űrsétára, amelyre e hét csütörtökön kerül sor. A NASA ilye rövid idő alatt még sosem próbálkozott ennyi űrsétával a Shuttle segítsége nélkül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward