Új ultrabookok: itt az ASUS ötösfogata

Az ASUS ma New Yorkban leplezte le saját ultrabook kínálatát, amelynek tagjai az ASUS Zenbook nevet viselik. A friss, kecses, igen-igen vonzó specifikációkkal rendelkező újdonságok között két darab 11,6 hüvelykes és három darab 13,3 hüvelykes modellt találunk – előbbiek az UX21-es, míg utóbbiak az UX31-es családot erősítik.

Új ultrabookok: itt az ASUS ötösfogata

Az ASUS ma New Yorkban leplezte le saját ultrabook kínálatát, amelynek tagjai az ASUS Zenbook nevet viselik. A friss, kecses, igen-igen vonzó specifikációkkal rendelkező újdonságok között két darab 11,6 hüvelykes és három darab 13,3 hüvelykes modellt találunk – előbbiek az UX21-es, míg utóbbiak az UX31-es családot erősítik.

Az újdonságokat az ASUS elnöke, Jonney Shih mutatta be egy nagyszabású rendezvény keretén belül, amelyen Tom Kilroy, az Intel vezető alelnöke és az Értékesítési és Marketing csoport igazgatója is jelen volt. A rendezvény az Ultra Era (Ultra Korszak) nevet viselte és egy életteli, ugyanakkor nyugalmat sugározó tánccal kezdődött, amelyet a tajvani Felhőkapu Táncszínház művésze adott elő a Moon Water zenéjére. A show ezután a noteszgépek bemutatásával folytatódott, így most mi is szemügyre vesszük a kínálatot. Az öt új ultrabook specifikációit – az egyszerűség és az átláthatóság kedvéért – táblázatba foglaltuk, amely az alábbiakban tekinthető meg.

Shih a bemutató alkalmával szót ejtett a négy „hihetetlen” elvről is, amelyek meghatározó szerepet töltöttek be a Zenbook ultrabookok tervezésének során. Az első elv a letisztult formaterv: az újdonságok külső ezüst fedlapján koncentrikus, körkörös fénytörésű, különleges minta látható, amely elegánssá varázsolja a terméket. Az újdonságok a gyártó állítása szerint a piac legvékonyabb ultrabookjai jelenleg, emellett könnyűek és kecsesek is, így könnyedén hordozhatóak.

A második elv a páratlan teljesítmény nevet viseli. Ez az elv az Intel második generációs Core i sorozatú processzorait, a Bluetooth 4.0-s és USB 3.0-s technológiákat, valamint a SATA 6 Gbps-os SSD meghajtókat foglalja magában, sőt, ide tartozik az Instant On eljárás is, amelynek köszönhetően két másodperc alatt felébreszthető az alvó noteszgép. Ha az akkumulátor töltöttségi szintje 5% alá csökken, akkor a rendszer automatikusan elmenti a megnyitott fájlokat, illetve dokumentumokat, így elkerülhető az adatvesztés. Ezzel együtt két hetes készenléti állapot is elérhető és az USB Charger + technológia sem hiányzik a repertoárból. A kompromisszummentes teljesítményhez egyedi, „V” alakú légcsatornát alkalmazó hűtőrendszer is tartozik.

A „hihetetlenül zöld” elv lényege a rendszer energiatakarékos működésében rejlik: a Zenbookok az ASUS Super Hybrid Engine II technológiájának köszönhetően rendkívül hatékonyan gazdálkodik az akkumulátoridővel, így a konkurensek megoldásaihoz képest a Zenbookoknál akár 25%-kal hosszabb akkumulátoridő elérésére is lehetőség van.

Az utolsó, azaz a negyedik elv az éteri hangok nevet kapta. A gyártó Golden Ear csapata a Bang & Olufsen szakembereivel együttműködve minőségi hangszórókkal vértezte fel a noteszgépet, amely az ASUS SonicMaster és a Bang & Olufsen ICEPower technológiájára alapoz. A minőségi hangzásnak köszönhetően a Zenbookok nem csak munkára, hanem kikapcsolódásra és zenehallgatásra is tökéletesen alkalmasak.

Az új ultrabookok október 12-től kezdve elérhetőek lesznek az Amerikai Egyesült Államok területén, míg hazánkban majd csak október harmadik hetében jelenhetnek meg az üzletek polcain. Kishazánkban 249 900 forintos ajánlott végfelhasználói árról indul a család tagjainak árazása.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward