Új UHD monitorral veszi célba a játékosokat az ASUS

Az MG28UQ remek felszereltséggel érkezik. Nem a RoG sorozatot erősíti, mégis rengeteg extra funkciót kínál a játékosok számára.

Új UHD monitorral veszi célba a játékosokat az ASUS

Az ASUS egy új monitort mutatott be, amely játékosokat célzó extra szolgáltatásokkal érkezik, mégsem a RoG sorozatot erősíti. A szóban forgó termék az MG28UQ típusjelzést viseli, 28 hüvelykes képátlójú kijelzője pedig UHD felbontással üzemel.

Az új monitor alapját egy 28 hüvelykes képátlójú TN+Film panel adja, ami 170 fokos vízszintes és 160 fokos függőleges betekintési szöggel rendelkezik, natív felbontása pedig 3840 x 2160 pixel. A panel 10 bites színfeldolgozást használ, így 1,07 milliárd színárnyalat megjelenítésére képes. A ledes háttérvilágítás villódzás-mentesen szolgálja ki a monitort, amely 330 cd/m2-es maximális fényerősséggel és 1 ezredmásodperces GtG válaszidővel gazdálkodhat. A vonzó paraméterekkel rendelkező monitor a villódzás-mentes háttérvilágítás mellett csökkentett kékfény kibocsátást is bevet a felhasználó szemeinek kímélésére – utóbbi funkció még TüV jóváhagyást is kapott.

A videó bemenetek között egy HDMI 2.0-s, két HDMI 1.4a típusú, valamint egy DisplayPort 1.2a típusú csatlakozó sorakozik, extraként pedig egy kétportos USB 3.0-s hub is jelen van a terméken, természetesen Quick Charge támogatással karöltve. A játékosokat hatféle kijelző profil szolgálja ki, hála a GameVisuals szolgáltatásnak, így a monitort gyorsan és egyszerűen hangolhatjuk a különböző játéktípusokhoz, legyen szó FPS vagy RTS játékról, illetve szimulátorokról. Az új monitor OSD alapú célkeresztet is kínál, ami játéktól és platformtól függetlenül folyamatosan megjelenhet a kijelzőn, így a célkeresztet nem tartalmazó játékokban komoly előnyhöz juthat a monitor tulajdonosa. Van még a kínálatban OSD alapú időmérő, illetve FPS számláló is, a különböző beállításokat pedig ötállású joystick segítségével lehet elérni. A sort két darab 2 wattos beépített hangszóró zárja.

Az új monitor egy ütőképes állványt kapott, ami a kijelző döntése és elforgatása mellett támogatja a pivot/portré módot, valamint a kijelző magasságának állítását is lehetővé teszi, méghozzá 150 milliméteres tartományon belül. A monitoron VESA 100 szabvány szerint furatok is vannak, így könnyedén falra vagy flexibilis karra szerelhető.

Az MG28UQ modell csendben rajtolt el, hamarosan kereskedelmi forgalomban is kapható lesz, az viszont egyelőre nem derült ki, pontosan mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward