Új Trinity APU: érkezik az A4-4000

Néhány amerikai webáruházban már feltűnt a legfrisebb, belépő szinten helyet foglaló Trinity APU.

Új Trinity APU: érkezik az A4-4000

Márciusban derült ki, hogy az AMD még a Richland APU egységek piacra dobása előtt bemutat egy új Trinity sorozatú APU egységet, amely a belépő szintű megoldások piacán száll harcba a konkurens processzorokkal szemben.

Akkoriban túl sok információ még nem állt rendelkezésre a friss jövevénnyel kapcsolatban, a napokban azonban változott a helyzet, ugyanis néhány amerikai webáruházban feltűnt az A4-4000, így az is kiderült, milyen tulajdonságokkal rendelkezik a legfrissebb Trinity APU. A termék a jelek szerint új revíziót alkalmaz, legalábbis a róla készített fotókon látható termékkódok erre utalnak.

Az A4-4000 egyetlen Piledriver modullal gazdálkodik, azaz két "processzormaggal" rendelkezik, amelyek 3 GHz-es alap órajelen ketyegnek. A termék Turbo Core támogatással is bír, így ha a terhelés indokolja, a processzormagok órajele akár 3,2 GHz-re is felugorhat. A termékkód alapján az új APU egység 65 wattos TDP-vel rendelkezhet, az viszont egyelőre nem derült ki, hogy milyen integrált videó vezérlőt kapott, így az IGP magórajele sem ismert. Némi kutatás után egy-két helyen azt az információt olvastuk, hogy a termék Radeon 7480D típusú IGP-t rejt, amely 724 MHz-es magórajelen ketyeg. Ez az IGP 128 stream processzorral rendelkezik.

Az új revíziójú lapka alkalmazásáról a termékkód árulkodik: a korábbi Trinity APU egységek termékkódja "HJ" betűket tartalmazott, magukon a chipeken pedig "GA" jelölést láthattunk a termékkód alatt. Ezzel szemben az A4-4000 esetében a termékkód már "HL" végződést kapott, alatta pedig GB jelölés látszik.

A Socket FM2-es tokozással rendelkező újdonságról korábban úgy gondolták a források, hogy 40 dolláros árcédulával kerül forgalomba, ám azokban a webáruházakban, ahol már elérhető a dobozos verzió, 50 dollár körül mozog az ára. Az A4-4000 az AMD hivatalos árlistáján egyelőr még nem tűnt fel, legalábbis hírünk írásakor még ez volt a helyzet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward