Új területen hódít a Twitter

A legújabb fejlesztések az olcsóbb árfekvésű featurephone tulajdonosoknak kedveznek. Ezzel a mikroblog-szolgáltatás minden mobiltelefon számára használhatóvá válik majd.

Új területen hódít a Twitter

A legújabb fejlesztések az olcsóbb árfekvésű featurephone tulajdonosoknak kedveznek. Ezzel a mikroblog-szolgáltatás minden mobiltelefon számára használhatóvá válik majd.

Ha esetleg valaki még nem ismerné a Twittert, ez egy 2006-ban, az Obvious Corporation által alapított oldal, mely lehetővé teszi felhasználói számára, hogy rövid szöveges üzeneteket osszanak meg egymással és a nagyvilággal. A bejegyzéseink maximális karakterszáma 140, amely ezentúl a hagyományos billentyűzettel, bármilyen böngészőn keresztül begépelhető lesz.

A Twitternek viszonylag sok időbe telt, mire felismerte azt a tényt, hogy hatalmas piaca van még jelenleg is azoknak a telefonoknak, amelyek nem rendelkeznek előre telepített Twitter alkalmazással és fejlett böngészővel. A riválisnak tekinthető Facebook ilyen téren mérföldekkel előzi meg a mikroblogot, mivel évek óta üzemeltet olyan weboldalakat, melyek jóval kevesebb adatforgalmat generálnak, és billentyűzetről is egyszerűen kezelhetőek. A 0.facebook.com ráadásul a T-Mobile hálózatából ingyenesen is elérthető. Nem kizárt tehát, hogy a 30-as előhívójú szolgáltatónál valamikor a jövőben a Twitter hasonló módon kialakított webhelye is tarifamentesen használhatóvá válik. Az új honlapot mindenki kipróbálhatja a mobile.twitter.com cím bepötyögését követően.

Az biztos, hogy ezzel a lépéssel a Twittert mobiltelefonról használók száma jelentősen megnőhet, mert a legfrissebb statisztikai adatok szerint még jelenleg is keresettek az olcsó, és előre telepített kliensalkalmazással nem rendelkező featurephone-ok.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward