Új technológiával szépül a projektorok képe

Az IntelliBright technológia jótékony hatást gyakorol a DLP Pico projektorok képminőségére és fogyasztására, így igazán hasznos megoldásnak ígérkezik.

Új technológiával szépül a projektorok képe

A Texas Instruments mérnökei új technológiák segítségével próbálják javítani a DLP Pico projektorok képét és fogyasztását. A friss eljárások egyfelől szebb, kontrasztosabb, jobb fényerejű képet garantálnak, másfelől azonban ahhoz is hozzájárulnak, hogy a DLP Pico projektorok minél hatékonyabb energiafelhasználás mellett üzemelhessenek, így spóroljanak a rendkívül drága kinccsel, az akkumulátoridővel.

DLP Pico projektorok a mobiltelefonokban, táblákban, digitális videó lejátszókban és különböző mobil eszközökben egyaránt helyet kaphatnak. Ennek fényében érthető, hogy a remek képminőség mellett kiemelten fontos a minél energiahatékonyabb működés is.

Az IntelliBright eljárás speciális algoritmusokra támaszkodik, amelyek intelligensen, valós időben vizsgálják az adott tartalmat, méghozzá képkocka szinten. Az algoritmusok a kép fényerősségét és kontrasztját egyaránt javítják - teszik ezt úgy, hogy emellett fogyasztásnövekedésre sem kell számítani.

Az IntelliBright két algoritmust használ, amelyeket a DLP Pico projektorok gyártói igényeiknek megfelelően könnyedén testre is szabhatnak. Az egyik szabadalmaztatott eljárás a Content-Adaptive Illumination Control, míg a másik Local Area Brightness Boost nevet kapta. Az automatikusan üzemelő, egymástól függetlenül is testre szabható algoritmusok eltérő területeket vesznek célba.

A Content-Adaptive Illumination Control névre hallgató algoritmus automatikusan, képkocka alapon módosítja a piros, kék és zöld színcsatornák megvilágítási szintjét. Az algoritmust be lehet állítani, hogy a kép fényerőssége állandó legyen, így csökkenthető a fogyasztás.

A Local Area Brightness Boost eljárás szintén képkocka alapon, valós időben működik, de már nem a piros, kék és zöld csatornák megvilágításával trükközik, hanem a fényes és sötét területek felismerésével. Az algoritmus felismeri az adott képkocka fényes részein belül elhelyezkedő sötét részeket, majd programozott módon lehetőséget ad ezeknek világosítására, így a kép összességében sokkal nézhetőbb lesz. A "világosítás" mértékét a gyártók dönthetik el.

A Texas Instruments IntelliBright eljárása környezeti-fény érzékelővel is kombinálható, ami segít a körülményekhez képest még jobb kép létrehozásában.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward