Új tápegységek a Cooler Master műhelyéből

A Cooler Master bemutatta legfrissebb tápegység családját, amelynek tagjai a népszerű Silent Pro M sorozatú termékek utódainak tekinthetőek. A Silent Pro M2-es család több tekintetben is fejlődött elődjéhez képest, így a gyártó reményei szerint elődeikhez hasonlóan ezek a tápegységek is népszerűek lesznek majd a piacon.

Új tápegységek a Cooler Master műhelyéből

A Cooler Master bemutatta legfrissebb tápegység családját, amelynek tagjai a népszerű Silent Pro M sorozatú termékek utódainak tekinthetőek. A Silent Pro M2-es család több tekintetben is fejlődött elődjéhez képest, így a gyártó reményei szerint elődeikhez hasonlóan ezek a tápegységek is népszerűek lesznek majd a piacon.

A Silent Pro M2-es tápegységek egyetlen +12V-os tápágat kínálnak, így elődeiknél nagyobb áramerősség leadására is képesek: az 1000W-os példánynál ez az érték már 80 amper. A tápegységek ezzel együtt nagyobb energiahatékonyság mellett üzemelnek és minőségi kondenzátorokat is alkalmaznak. Utóbbiaknak köszönhetően a Silent Pro M2-es sorozat tagjai elődeiknél jóval hatékonyabban megbirkóznak a csúcsterhelésekkel. A termékek RoHS és ERP 2010 minősítéssel egyaránt rendelkeznek, ami annyit jelent, hogy a korábbinál „környezetbarátabb” dizájnnal rendelkeznek és jobb hatásfok mellett üzemelnek.

Az elektronika hűtéséről gondoskodó 135 milliméteres átmérőjű légkeverő megújult: a ventilátor immár strapabíró hidrodinamikus csapágyazást használ, ami nem csak az élettartamra van jótékony hatással, de az üzemi zajszintet is csökkenti. Összességében a Silent Pro M2 család tagjai hatékonyabban ki tudják szolgálni a konfigurációk megnövekedett teljesítményigényét, mindezt pedig a teljes fogyasztás csökkentése mellett teszik – hála a jó hatásfoknak, amelyben szerepet játszik a 3,3V-os DC-DC áramkör is.

Az új család tagjai kábelezés tekintetében hibrid felépítéssel rendelkeznek, ugyanis a 24 tűs ATX, valamint a +12V-os CPU csatlakozó fixre szerelten, a perifériákat kiszolgáló tápcsatlakozók pedig moduláris kivitelben érkeznek. A gyártó szerint egy alacsonyabb teljesítményű modellről magasabb teljesítményű példányra egyszerű váltani: a fix csatlakozókat le kell választani az alaplapról, majd a perifériák csatlakozóit le kell venni az adott tápegységről és már mehet is be az erősebb, ugyancsak Silent Pro M2-es sorozatú modell. A tápkábelek egyébként megfelelően laposak és hosszúak annak érdekében, hogy a kábelmenedzsment során egyszerűen és hatékonyan lehessen velük dolgozni.

A Silent Pro M2-es család 420W-os, 520W-os, 620W-os és 720W-os tagjai 80 Plus Bronze minősítést kaptak, míg a 850W-os és az 1000W-os modellek már kiérdemelték a 80 Plus Silver plecsnit.

Az új tápegységek márciustól kezdve lesznek elérhetőek az üzletek polcain. Az egyes modellek ajánlott végfelhasználói ára az alábbiak szerint alakul:

 

[list type="unordered"]

[*]Silent Pro M II 420 W - €79,90

[*]Silent Pro M II 520 W - €89,90

[*]Silent Pro M II 620 W - €99,90

[*]Silent Pro M II 720 W - €114,90

[*]Silent Pro M II 850 W - €149,90

[*]Silent Pro M II 1000 W - €169,90

[/list]

Az újdonságok a hír írásakor még nem voltak jelen a gyártó hivatalos weboldalán.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward