Új tanévre új e-könyv olvasó a WayteQ-től

Megérkezett az xBook School 2015-2016 fedélzetén csaknem 300 ingyenes könyvvel, melyeket nagy felbontás mellett fogyaszthatnak a vásárlók.

Új tanévre új e-könyv olvasó a WayteQ-től

Az tanév kezdetével az elektronikus olvasók piaca mindig fel szokott élénkülni valamelyest, és a WayteQ idén ezt minden erejével megpróbálja kihasználni. A vállalat legújabb e-bookja lényegében direkt az iskolások számára lett kitalálva, és a neve is erősen utal erre.

Az xBook széria legfrissebb tagja a School jelzővel lett illetve, és még a 2015-2016 tanévvel is megtoldották az azonosítóját. Persze arról szó nincs, hogy a következő években már ne felelne meg a készülék az elvárásoknak, hiszen egy egészen jól sikerült konstrukcióról beszélhetünk, ami hosszú évekig társ lehet a tartalomfogyasztásban. Mint minden e-könyv olvasónak, ennek is a kijelzője a „legfontosabb” alkatrésze. A WayteQ újdonsága egy olyan E Ink Pearl technológiás megoldást alkalmaz, ami 6 hüvelykes képátlóval és 1024x758 pixeles felbontással dolgozik. A felsőbb árkategóriás termékek között már akadnak élesebb képpel rendelkező riválisok, azonban az xBook School 2015-2016-nak sincs miért szégyenkeznie a 212 PPI-s paneljével, mely egyébként 16 szürke árnyalat megjelenítésére képes. Egy meglehetősen ódivatú lapka, a RockChip RK2818 található benne, ami még egy 600 MHz-es ARM9 processzormaggal, valamint egy Mali-200 grafikus egységgel van ellátva. Mindez persze itt nem releváns, hiszen a teljesítménye tökéletesen elegendő a faék egyszerűségű gép kiszolgálására. A rendszernek is csak 128 MB-nyi memória áll a rendelkezésére, de ez szintén nem fontos tényező.

A hazai vállalat kifejezetten nagy hangsúlyt fektetett ezúttal az előre telepített tartalmakra. A WayteQ és a DIGI-Book Magyarország Kft. együttműködésének eredményeképpen az új xBook School 2015-2016 nem kevesebb mint 275 kötelező olvasmánnyal a fedélzetén került a boltokba. A kollekció tagjai között egyaránt felfedezhetőek általános- és középiskolai kötetek is, szóval kicsiknek és nagyoknak egyaránt kedvez a masina. A magyar klasszikusok mellett a külföldi irodalom jeles képviselőinek számos műve is megtalálható rajta. Ráadásul meg kell még említeni azt, hogy a vásárló az igényeinek megfelelően további huszonöt magyar nyelvű e-könyvet tehet magáévá a DIGI-Book kínálatából – természetesen ingyen. A háttértár 4 GB-os méretet öltött, ami a WayteQ közleménye alapján megfelelő fájlformátum mellett akár 5000 könyv hordozására is elegendő lehet. Szerencsére az sem jelent gondot, ha megtelik a beépített tárolója, van lehetőség a bővítésére, akár 32 GB-os microSDHC kártyával is képes boldogulni.

Mint a legtöbb WayteQ e-könyv olvasó, az új xBook School is rengeteg fájlformátumot képes felismerni. Szöveg jöhet .TXT, .PDF, .EPUB, .HTML, .RTF, .PB2, .CHM, .DJVU, .MOBI, .DOC, .XLS, .FB2, .OEB, .TRC és .PRC kiterjesztéssel, képekből a .JPG, .BMP, .PNG és .GIF négyese támogatott, ha pedig zene vagy hangos könyv lejátszásáról van szó, az .MP3 jelenti a megoldást. Érdekesség, hogy még a .ZIP és .RAR tömörített állományokkal is képes megbirkózni. Hogy minél kényelmesebb legyen mindenki számára a használata, nagyon széles skálán lehet szabályozni a betűk megjelenését. 24 eltérő betűméretből és ötfajta betűtípusból alakíthatják ki a számukra legmegfelelőbb szövegformátumot a felhasználók. A kijelzőt el is lehet forgatni a használat közben, ha valakinek úgy kényelmesebb, és van lehetőség az automatikus lapozásra is.

Egy jól hordozható eszközről beszélhetünk, ami kellően vékony, mindössze 8 milliméteres testet öltött. A felülete persze nem különösebben kompakt, 114 x 115,8 mm-es vonalak határolják, de ez annak a számlájára írható, hogy a könnyebb kezelés végett nagyon sok nyomógomb található rajta. Az xBook School 2015-2016 egy 1500 mAh-s lítium-polimer akkumulátorral van ellátva. Az üzemideje az E Ink panelnek hála nagyon jó lesz, ami lényegében csak akkor fogyaszt energiát, ha megváltozik a tartalma, vagyis lapoznak rajta olvasás közben. A WayteQ szerint ezernél is több lapozást bír ki egy töltéssel. Sajnos olyan extrák, mint például a Wi-Fi, vagy a beépített világítás, itt nincsenek, de ezekért az ár kompenzálni fog.

A WayteQ xBook School 2015-2016 már megvásárolható, az ára 20 ezer forint környékén van. A képességeit figyelembe véve egészen kedvező vételről beszélhetünk, ezáltal valóban felkelheti a tanulók, illetve szüleik figyelmét. A rengeteg kötelező olvasmánynak köszönhetően évekig hasznos lehet, és így ha nem is gyorsan, de valóban megtérülhet az ára.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward