Új tagokkal bővült az Intel Optane SSD 905P sorozata

A 2,5 hüvelykes U.2-es kínálat egy 960 GB-os és egy 1,5 TB-os modellel bővült, plusz egy 1,5 TB-os PCIe bővítőkártya is érkezett.

Új tagokkal bővült az Intel Optane SSD 905P sorozata

Az Intel Optane SSD 905P sorozatának tagjai már régóta elérhetőek kereskedelmi forgalomban, ám az igazán nagy adattároló kapacitást kínáló modellek eddig hiányoztak, így a vállalat most pótolta a hiányosságot. A termékpaletta-bővítés jóvoltából a PCI Express 3.0 x4-es csatolófelülettel érkező SSD kártyák között már nem a 960 GB-os, hanem az 1,5 TB-os modell képviseli a csúcsot; az U.2-es csatolófelületet használó 2,5 hüvelykes meghajtók közé pedig egy 960 GB-os és egy 1,5 TB-os változat érkezett.

Az Optane SSD 905P sorozat tagjai véletlenszerű 4K-s I/O műveletek esetén képesek akár 575 000 IOPS-os olvasási- és akár 550 000 IOPS-os írási teljesítmény elérésére, legnagyobb ütőkártyájuk azonban mégsem ez, hanem a rendkívül alacsony elérési idő. A gyártó szerint az olvasási- és írási I/O késleltetés 11 mikroszekundumalatt helyezkedik el, a magas teljesítmény pedig már QD1-es terhelésformák esetén is rendelkezésre áll, nem úgy, mint az átlagos SSD-k esetében – ahogy erről korábban, az első Optane sorozatú SSD érkezésekor már beszámoltunk.

A kibővített sorozat tagjainak legfontosabb tulajdonságait az alábbi táblázat részletezi:

Galéria megnyitása

A nagyobb kapacitású modellek várható listaáraival kapcsolatban egyelőre nem adott tájékoztatást az Intel. Az aktuális modellek árai alapján az 1,5 TB-os PCIe bővítőkártya ára 1800 dollár körül helyezkedhet el, míg a 960 GB-os U.2-es modell 1100 dollár körüli összegbe, 1,5 TB-os társa pedig 1750 dollár körüli összegbe kerülhet. Az újdonságok rövidesen megjelenhetnek kereskedelmi forgalomban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap