Új tagokkal bővült az Intel Core M CPU sorozata

Az Intel máris frissítette a Core M sorozatot, amelynek legújabb tagjai sokkal jobb 2D-s teljesítményt kínálnak, hála a magasabb órajelnek.

Új tagokkal bővült az Intel Core M CPU sorozata

Nagyjából két hónapja mutatkoztak be az Intel első Broadwell alapú processzorai, amelyek alacsony fogyasztásukkal a kompakt mobileszközök – jellemzően a konvertibilis táblák – piacát vették célba. Az energiatakarékos SoC egységek érkezéséről akkoriban már beszámoltunk, most pedig újabb hír érkezett velük kapcsolatban: a család az Intel jóvoltából máris bővült.

Az új modellekről általánosságban elmondható, hogy elődeiknél magasabb IGP órajelet alkalmaznak, illetve esetenként CPU órajelek tekintetében is előrelépést képviselnek. Az új SoC egységek 100 helyett 300 MHz-es alap GPU órajelet alkalmaznak, a maximális GPU órajel pedig szintén emelkedett, így az modelltől függően már 850 vagy 900 MHz lehet. Azáltal, hogy a 2D-s órajel 100-ról 300 MHz-re nőtt, a 2D-s teljesítmény is jelentősen magasabb lett, ezáltal a Windows felhasználói kezelőfelület zökkenőmentesebben, akadozások nélkül jelenhet meg még akkor is, ha magasabb felbontást alkalmaz az adott termék.

Az új modelleket szürke sorok jelzik

Az új zászlóshajó, a Core M 5Y71-es típusjelzéssel ellátott modell elődjéhez, a Core M 5Y71-hez képest 100 MHz-cel magasabb alap-, és 300 MHz-cel magasabb Turbo Boost órajelet alkalmaz. Ezzel együtt egy rést is befoltozott a gyártó, ami az 5Y10a és az 5Y70 között tátongott – az ide érkező modellek közül a leggyorsabb alapvetően hasonlít az 5Y70-re, de gyorsabb IGP-t alkalmaz nála.

Az összes új processzor megjelent már az Intel hivatalos weboldalán, megjelenési időpontjuknál pedig Q4'14 jelzés szerepel. A korábban bejelentett Core M processzorok már kezdenek feltűnni egy-két konfigurációban – ilyen központi egység dübörög például a Lenovo Yoga 3 Pro noteszgépében is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward